top icon
Κόσμος

Ανανέωση για το Skoda Kodiaq

Το Skoda Kodiaq ανανεώνεται σε εμφάνιση αποκτώντας μεταξύ άλλων περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία και μια νέα γκάμα κινητήρων.

Πέντε σχεδόν χρονιά μετά την έλευση του στην αγορά, το Skoda Kodiaq περνά από τη γνώριμη κρησάρα ανανέωσης της εταιρείας διαθέτοντας αλλαγές στο σχεδιασμό, πλουσιότερη γκάμα κινητήρων και περισσότερες τεχνολογίες.

Αισθητικά, το ανανεωμένο Skoda Kodiaq ξεχωρίζει για την ανασχεδιασμένη και πιο τονισμένη μάσκα, το «σηκωμένο» καπό, τους διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω αλλά και τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση στα φωτιστικά σώματα, τα οποία για πρώτη φορά είναι διαθέσιμα με τεχνολογία LED matrix.

Οι εκδόσεις Active, Ambition και κοσμούνται από αλουμινένιες επενδύσεις στην μπροστινή και πίσω ποδιά, προσφέροντας στο Τσέχικο SUV πιο αθλητική και δυναμική αμφίεση, ενώ διαφορετικές είναι και οι ζάντες που φτάνουν σε διάμετρο τις 20 ίντσες.

Στο εσωτερικό οι επεμβάσεις έχουν ανάλογο χαρακτήρα και έκταση. Τα προαιρετικά καθίσματα με την ονομασία Eco που διατίθενται για τα επίπεδα εξοπλισμού Ambition και Style διαθέτουν με καλύμματα από vegan και ανακυκλωμένα υλικά, την ώρα που το έξτρα ηχοσύστημα της Canton διαθέτει πλέον 10 αντί για 8 ηχεία, πέραν του κεντρικού στο ταμπλό και του subwoofer στο χώρο φόρτωσης.

Προαιρετικό στη γκάμα του ανανεωμένου Skoda Kodiaq είναι και το γνωστό Virtual Cockpit των 10,25 ιντσών – στάνταρ όμως στην έκδοση RS που πλέον επιστρέφει στη γκάμα του μοντέλου. Από εκεί και πέρα, ο οδηγός των ανανεωμένων Skoda Kodiaq RS και SportLine μπορούν να επιλέξουν μια ακόμα διάταξη απεικόνισης (λέγε με Sport).

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, η κορυφαία έκδοση RS του ανανεωμένου Skoda Kodiaq παίρνει κίνηση πλέον από τον 2λιτρο TSI βενζινοκινητήρα του γερμανικού γκρουπ (και όχι από τον βαρύτερο κατά 60 κιλά 2λιτρο biturbo TDI των 240 ίππων) αποδίδοντας για την περίσταση 245 ίππους – όσους και στο νέο VW Golf GTI.

Από εκεί και πέρα, η γκάμα περιλαμβάνει επίσης των 1.5 TSI των 150 ίππων και μια πιο ήπια εκδοχή του 2λιτρου TSI, με απόδοση 190 ίππων. Στο στρατόπεδο της πετρελαιοκίνησης, το «παρών» δίνει ο 2.0 TDI στην έκδοση EVO, σε δύο διαφορετικές παραλλαγές, που αποδίδουν αντίστοιχα 150 και 200 ίππους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το Skoda Kodiaq έχει κατασκευαστεί από το 2016 μέχρι σήμερα σε περισσότερα από 600.000 αντίτυπα. Από αυτά, το 57% διαθέτει κινητήρα ντίζελ, το 92% αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ 1 στα 5 είναι χρώματος… μαύρου.

Η άφιξη του ανανεωμένου Skoda Kodiaq στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο με τις τιμές του να ανακοινώνονται λίγο πριν το εμπορικό του λανσάρισμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ