top icon
Κόσμος

Άνοδος πωλήσεων για την Kia στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η Kia πέτυχε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη (4,2%) το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ αγοράς σε σχέση με το προηγούμενο μερίδιο 3,9% που επιτεύχθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ΕΕ, της EFTA και του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε συνολικά κατά 6,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πωλήσεις της Kia αυξήθηκαν κατά 24,5%, με ετήσιες πωλήσεις 387.716 μονάδων, σε σύγκριση με τις 311.326 για την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αυτά τα στοιχεία πωλήσεων και η ποσοστιαία αύξηση θέτουν την Kia σε σημαντικά υψηλότερη θέση από πολλούς αντίστοιχους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Το Sportage SUV που κατασκευάζεται στην Ευρώπη είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της Kia μέχρι στιγμής φέτος με 88.580 πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το crossover Niro είναι το επόμενο best seller, με 70.537 πωλήσεις και απευθύνεται στους πελάτες που ενδιαφέρονται για ένα ολοκληρωμένο και εξηλεκτρισμένο μοντέλο χαμηλών εκπομπών ρύπων. Ακολουθεί το σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη Ceed, το οποίο πούλησε 67.230 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων hatch, Sportswagon, ProCeed και XCeed.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Ενώ η ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και την έλλειψη ημιαγωγών, εμείς συνεχίσαμε να βιώνουμε εξαιρετικά ισχυρή ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας το υψηλότερο μερίδιο αγοράς μας. Αυτό είναι μια απόδειξη της δυναμικής της Kia και της αποδοτικής γκάμας των μοντέλων μας. Αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού για την Kia. Με το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού crossover EV6 και του ολοκαίνουργιου Sportage, προσδοκούμε σε ακόμη περισσότερους πελάτες στην οικογένεια της Kia».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ