top icon
Κόσμος

Απίστευτο: Έπεσε η μπαταρία από ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου (video)

Το αυτοκίνητο κινούνταν στον δημόσιο δρόμο, όταν η μπαταρία έφυγε από τη βάση και κατέληξε στη μέση του δρόμου.

Το μοντέλο των ανταλλάξιμων μπαταριών που μπορούν να εγκατασταθούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ελάχιστα λεπτά, θεωρείται από τους Κινέζους η λύση στα θέματα που σχετίζονται με τους χρόνους φόρτισης και την αυτονομία.

μπαταρία

Οι Κινέζοι κατασκευαστές θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο, οι κάτοχοι EV θα μπορούν να κινούνται άνετα στους δρόμους δίχως να προβληματίζονται. Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές εταιρείες και η Tesla υποστηρίζουν ότι ανταλλαγή μπαταριών δεν είναι εύκολη λύση, καθώς κρύβει κινδύνους.

Είναι δυνατόν να πέσει η μπαταρία

Όπως αποδεικνύεται από το παρακάτω βίντεο, το μοντέλο αυτό είναι πράγματι προβληματικό. Το κινεζικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο για ανταλλαγή μπαταριών, έχασε ολόκληρη την μπαταρία ενώ κινούνταν στον δρόμο.

Το όχημα φαίνεται να είναι ένα Cao Cao 60, που ανήκει στην Cao Cao Auto, μια εταιρεία που με τη σειρά της βρίσκεται υπό τη σκέπη του κινεζικού κολοσσού Geely. Το απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε στον περιφερειακό δρόμο Chengdu, της επαρχίας Sichuan. Το αν είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα αλλαγή μπαταρίας δεν είναι γνωστό, ωστόσο, όπως και να έχει, το συμβάν κρίνεται ως πολύ σοβαρό.

μπαταρία

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, το όχημα διένυσε λίγα μέτρα αφότου η μπαταρία έπεσε στο οδόστρωμα. Φυσικά, ακινητοποιήθηκε πλήρως, χωρίς ευτυχώς, να τραυματιστεί κανείς.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Είναι η λύση οι ανταλλάξιμες μπαταρίες;

Η Geely ισχυριζόταν ότι το Cao Cao 60 μπορούσε να πραγματοποιήσει μια αλλαγή μπαταρίας σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, δηλαδή 3 φορές ταχύτερα από ένα Nio. Λοιπόν, όπως προκύπτει, μπορεί να αφαιρέσει την μπαταρία ακόμα πιο γρήγορα αν χρειαστεί, με το θέμα της ασφάλειας να πάει κυριολεκτικά περίπατο.

πηγή: electrek.co

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ