top icon
Κόσμος

Αυτόνομο τμήμα VW R ετοιμάζει η γερμανική εταιρεία

Η VW θα δημιουργήσει ξεχωριστό τμήμα R που θα αφορά τα ηλεκτρικά επιδόσεων, αλλά και παλαιότερα μοντέλα, σε ένα ειδικό τμήμα στο θεματικό πάρκο της εταιρείας στο Wolfsburg.

Περισσότερες από δυο δεκαετίες το «R» συνοδεύει τις σπορ κατασκευές της VW. Ξεκίνησε από το 2002 και από τότε έχουμε δει αρκετά μοντέλα από διαφορετικές κατηγορίες να κυκλοφορούν στο δρόμο, προάγοντας μια πιο άγρια αισθητική και βελτιωμένες επιδόσεις. Πρόσφατα μάλιστα το τμήμα R έβαλε το χέρι του και σε SUV, που τόσο αρέσουν στο κοινό, με τις βλέψεις της εταιρείας να είναι η δημιουργία μια ανεξάρτητης μάρκας με αυτά το σήμα.

Στόχος της VW είναι να ανοίξει ένα ειδικό τμήμα R στο θεματικό πάρκο Autostadt στο Wolfsburg. Ένας εκθεσιακός χώρος λοιπόν θα προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες για τις υπόλοιπες μάρκες του Ομίλου, μέσα στο καλοκαίρι.

Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους φίλους της μάρκας και όχι μόνο να δούνε από κοντά σπάνια μοντέλα, πρωτότυπα ή περιορισμένης παραγωγής, αλλά και ηλεκτρικά επιδόσεων. Αυτά τα τελευταία θα αποτελέσουν και τη βάση για το μέλλον, με τη VW να σχεδιάζει μοντέλα με σπορ χαρακτήρα και ηλεκτρική… καρδιά.

VW

Από την άλλη οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα, καθώς μέσα στο καλοκαίρι επίσης περιμένουμε την παρουσίαση του ανανεωμένου Golf R. Από την επόμενη γενιά του όμως το «γρήγορο» Golf θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και ενδεχομένως να είναι το πρώτο του «είδους» με αυτή τη φιλοσοφία και τα διακριτικά «R».

Ήδη όμως η VW μας έχει παρουσιάσει ηλεκτρικά μοντέλα με το επίθεμα GTX, που μαρτυρά μια πιο σπορ φιλοσοφία, όπως το ID.3 GTX το ID. Buzz GTX, αλλά και το station wagon, ID.7 GTX Tourer.

VW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ