top icon
Κόσμος

BMW: Ξεκίνησε η παραγωγή ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών για τις νέες iX και i4

H BMW επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα της σύγχρονης ηλεκτροκινητικότητας.

Η BMW ξεκίνησε στο Dingolfing την παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης πέμπτης γενιάς, οι οποίες θα εξοπλίσουν τις επερχόμενες iX και BMW i4. Ταυτόχρονα, η γερμανική εταιρεία αυξάνει επίσης την παραγωγική της ικανότητα για τον ηλεκτροκινητήρα πέμπτης επίσης γενιάς, ο οποίος έχει κατασκευαστεί στο Dingolfing για την iX3 από το 2020 και πλέον θα χαρίσει κίνηση και στις iX και i4.

«Περιμένουμε τουλάχιστον το 50%των οχημάτων που θα παραδίδουμε στους πελάτες μας παγκοσμίως θα είναι εξηλεκτρισμένα έως το 2030. Για να το επιτύχουμε αυτό βασιζόμαστε στην εξειδίκευσή μας στις μονάδες κίνησης και αυξάνουμε την παραγωγή μας στα υπάρχοντα εργοστάσιά μας, όπως εδώ στο Dingolfing , και αναπτυσσόμαστε σε άλλα, όπως πρόσφατα συνέβη στο Ρέγκενσμπουργκ και τη Λειψία», δήλωσε ο Michael Nikolaides, Senior Vice President, Production Engines and E-Drives, BMW Group.

Το BMW Group επενδύει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων στο Dingolfing από το 2020 έως και το 2022. Από τη χρονιά αυτή, η μονάδα θα παράγει e-drives για περισσότερα από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Συνολικά, το BMW Group θα επενδύσει περίπου 790 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της παραγωγικής του δυναμικής σε διάφορα μέρη που αφορούν τις ηλεκτρικές μονάδες κίνησης στα εργοστάσιά του σε Dingolfing, Leipzig, Regensburg και Steyr.

BMW

Η πέμπτη γενιά μπαταριών και ηλεκτρικών μονάδων της BMW

Η απόδοση και το ενεργειακό περιεχόμενο των μονάδων κίνησης και των μπαταριών υψηλής τάσης αντίστοιχα που υιοθετούν την τεχνολογία eDrive πέμπτης γενιάς της BMW, διαθέτουν ευέλικτα χαρακτηριστικά, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμοστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν σε διαφορετικές εκδοχές ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Κάθε όχημα χρησιμοποιεί έως και δύο ενσωματωμένες ηλεκτρικές μονάδες, οι οποίες συνδυάζουν τον ηλεκτροκινητήρα, τα ηλεκτρονικά ισχύος και τη μετάδοση σε ένα ενιαίο σύνολο.

Η τεχνολογία eDrive της εταιρείας περιλαμβάνει επίσης την μπαταρία υψηλής τάσης, η οποία παράγεται με «πράσινη» ισχύ και προμηθευτές που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Σε κάθε περίπτωση, οι συσσωρευτές ενέργειας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε διαφορετικές παραλλαγές τους να μπορούν να παραχθούν στην ίδια γραμμή παραγωγής.

BMW

BMW: Με το βλέμμα στραμμένο στο 2030

Το BMW Group συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες και προϊόντα του στον τομέα της σύγχρονης ηλεκτροκινητικότητας: Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία θα προσφέρει στις κατά τόπου αγορές πέντε στο σύνολο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα έως το τέλος του τρέχοντος έτους – και συγκεκριμένα την i3, την iX3, τις νέες iX και i4 καθώς φυσικά και το ΜΙΝΙ Cooper SE.

Από τώρα έως το 2025, ο όμιλος θα αυξήσει τις πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων κατά μέσο όρο πάνω από 50% ετησίως. Με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις της αγοράς, η εταιρεία αναμένει ότι το 2030 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της θα προέρχεται από πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Συνολικά, τα επόμενα 10 χρόνια, το BMW Group θα διαθέσει περίπου δέκα εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

BMW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ