top icon
Κόσμος

Και η BMW M2 CS Racing σε ρόλο Safety Car στο MotoGP του 2022

Για πρώτη φορά ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο της BMW M αναλαμβάνει χρέη «Αυτοκινήτου Ασφαλείας» στο MotoGP . Και αυτό είναι η BMW M2 CS Racing.

To 2022 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για την BMW M μιας και φέτος το διάσημο τμήμα των Βαυαρών, το οποίο είναι υπεύθυνο τόσο για τις «πολιτικές» σπορ εκδόσεις της μάρκας, όσο και για τις αγωνιστικές της δραστηριότητες ανά τον κόσμο, συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής.

Θέλοντας να αναδείξουν την επέτειο αυτή και συγχρόνως να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο MotoGP, στην κορυφαία σήμερα έκφανση του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δύο τροχούς, οι ιθύνοντες της BMW Μ ανακοίνωσαν ότι η M2 CS Racing θα ενταχθεί στο στόλο οχημάτων που υποστηρίζει τον εν λόγω θεσμό εκτελώντας χρέη «Αυτοκινήτου Ασφαλείας» για το 2022.

BMW M2 CS Racing - MotoGP

«Η BMW M είναι ο συνεργάτης μας από το 1999 και κατά τη διάρκεια αυτής της μακροχρόνιας σχέσης, μας ενθουσίαζε πάντα με νέα highlights», δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dorna Sports η οποία κατέχει τα δικαιώματα του MotoGP.

«Με ένα αυτοκίνητο ασφαλείας που βασίζεται σε ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, η BMW M θέτει και πάλι νέα σημεία αναφοράς. Το BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένη είναι η BMW M στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την BMW M για την 50ή επέτειό της και ανυπομονούμε για μια συναρπαστική νέα σεζόν».

BMW M2 CS Racing - MotoGP

Η BMW M2 CS Racing αποτελεί μέρος της μεγάλης γκάμας αγωνιστικών αυτοκινήτων της BMW M Motorsport. Εκτός από έναν κινητήρα που αποδίδει έως και 450 ίππους (ανάλογα με την έκδοση), η M2 CS Racing διαθέτει επίσης… βοηθήματα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για αγώνα, όπως το ABS και το DSC, το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που διαθέτει για την περίσταση ξεχωριστή ψύξη, καθώς και ειδικά κατασκευασμένα διαφορικά και οροφή από carbon.

BMW M2 CS Racing - MotoGP

Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο διαθέτει στοχευμένες τροποποιήσεις όπως η προσθήκη του κατάλληλου συστήματος φωτισμού τόσο στην οροφή όσο και στο εμπρός μέρος. Η απόχρωση της νέας BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car παραπέμπει ευθέως στην 50ή επέτειο της BMW M και βασίζεται στο αντίστοιχο επετειακό λογότυπο της BMW M GmbH.

BMW M2 CS Racing - MotoGP

Τα μοντέλα που ολοκληρώνουν τον στόλο ρης BMW M για τη σεζόν του 2022 στο MotoGP™ είναι η M3 Competition Safety Car, η M4 Competition Safety Car, η M5 CS Safety Car, η M8 Competition Gran Coupé Safety Car, η X5 M Competition Medical Car, καθώς και δύο μοτοσικλέτες BMW M 1000 RR.

BMW M2 CS Racing - MotoGP

Θυμίζουμε ότι το η πλήρως ηλεκτρική BMW i4 M50 Safety Car, μαζί με την Porsche Taycan, εκτελέσει χρέη «Αυτοκινήτου Ασφαλείας» στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE, που υποστηρίζει ως θεσμός τους αγώνες του MotoGP.

BMW M2 CS Racing - MotoGP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW M2 CS Racing - MotoGP
  • BMW M2 CS Racing - MotoGP
  • BMW M2 CS Racing - MotoGP
  • BMW M2 CS Racing - MotoGP
  • BMW M2 CS Racing - MotoGP
  • BMW M2 CS Racing - MotoGP
  • BMW M2 CS Racing - MotoGP
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ