Επικαιρότητα Κόσμος

Βραβεία σχεδίασης Red Dot για τα Peugeot 208 και Peugeot 2008

Τα νέα Peugeot 208 και 2008 διακρίθηκαν στα Red Dot Awards, αποσπώντας βραβεία για τη σχεδίασή τους.

Η επιτυχία που γνωρίζουν τα νέα μοντέλα της Peugeot συνεχίστηκε στον διακεκριμένο διεθνή διαγωνισμό "Red Dot Award". Μετά την πρόσφατη ανάδειξή του σε Car of the Year, το νέο Peugeot 208 κατέκτησε το βραβείο σχεδίασης Red Dot, διάκριση την οποία έλαβε και το SUV "αδελφάκι" του, Peugeot 2008.

Ο διαγωνισμός Red Dot διεξήχθη για πρώτη φορά το 1955, έχοντας ως στόχο την επιβράβευση του καινοτόμου σχεδιασμού. Από τότε, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, με διεθνή επιτροπή ειδικών από διαφορετικούς κλάδους, να αξιολογεί προϊόντα, επικοινωνιακά projects, σχεδιαστικές ιδέες και πρωτότυπα. Στις κατηγορίες όσων διαγωνίζονται, υπάρχουν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, με τα βραβευθέντα μοντέλα -μια και εστιάζουμε στα αυτοκίνητα- να αποκτούν το δικαίωμα χρήσης του σήματος Red Dot, που αποτελεί πιστοποιητικό αριστείας στον τομέα του σχεδιασμού.

Όσον αφορά στα Peugeot 208 και 2008, τα δύο μοντέλα της γαλλικής μάρκας εντυπωσίασαν τα μέλη της επιτροπής με τη σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής τους. Με την προσθήκη των συγκεκριμένων διακρίσεων στη συλλογή της, η Peugeot βραβεύεται για 6η φορά στα Red Dot Awards.

Με την κατάκτηση του βραβείου σχεδιασμού Red Dot, το Peugeot 208 συνέχισε την πορεία προς την καταξίωση. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του  και η εντυπωσιακή σχεδίαση, που συνδυάζει σπορ εικόνα με καθαρές γραμμές, ήταν στοιχεία που έκαναν τη διαφορά σε επίπεδο εμφάνισης. Αντίστοιχα στο εσωτερικό, η συνύπαρξη του ψηφιακού 3D πίνακα οργάνων, με το συμπαγές πολυλειτουργικό τιμόνι και την οθόνη αφής 10 ιντσών, διαμόρφωσαν τη συνολική εικόνα πολυτέλειας του αυτοκινήτου, που εντυπωσίασε τους κριτές.

Peugeot 2008 Red Dot

Στην περίπτωση του Peugeot 2008, η επιτροπή του Red Dot εντυπωσιάστηκε από τα κάθετα φώτα τεχνολογίας LED, που θυμίζουν δόντια λιονταριού, την τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών και τη μαύρη  γυαλιστερή οριζόντια φάσα, όπου τα φωτιστικά σώματα -επίσης τεχνολογίας LED- παραπέμπουν σε 3 νυχιές. Στο εσωτερικό, υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά, για τους ανθρώπους του διαγωνισμού. Σε αυτές εντάσσονται η διακοσμητική ραφή του ταμπλό, τα πολυτελή υλικά όπως η Alcantara στις εκδόσεις GT Line.

Επιπλέον, τόσο στην περίπτωση του Peugeot 208 όσο και σε εκείνη του Peugeot 2008, αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, οι οποίες διαθέτουν σχεδιαστικά στοιχεία που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου