top icon
Κόσμος

Χιλιάδες Tesla περιμένουν στο λιμάνι – Για πού προορίζονται

Η ζήτηση για τα μοντέλα της Tesla παραμένει εξαιρετικά μεγάλη, με την αμερικανική εταιρεία να φορτώνει χιλιάδες αυτοκίνητα στα καραβιά.

Ένας τεράστιος στόλος ηλεκτρικών οχημάτων Model Y και Model 3 εθεάθη σε λιμάνι της Σαγκάης, αναμένοντας την ώρα που θα φορτωθεί στο καράβι με προορισμό τον Καναδά. Τα αυτοκίνητα της Tesla κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της αμερικανικής φίρμας στην κινεζική πόλη και έφεραν πάνω τους το σήμα «CA», που προφανώς σημαίνει τον Καναδά, όπου η Tesla άρχισε πρόσφατα να εισάγει αυτοκίνητα από την Κίνα.

Στον Καναδά, τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται οπουδήποτε στον κόσμο επωφελούνται από μια σειρά κινήτρων, επομένως η εισαγωγή τους από την Κίνα είναι μια εξαιρετική λύση, αφού δεν επηρεάζει οικονομικά τους πελάτες.

Σε 2,5 ώρες είναι έτοιμο ένα Model Y

Το Tesla Gigafactory στη Σαγκάη είναι είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Καλύπτει μια τεράστια έκταση και αποτελεί κρίσιμο κομμάτι των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Tesla, αφού δεν εξυπηρετεί μόνο την εγχώρια κινεζική αγορά, αλλά λειτουργεί και ως ο βασικός κόμβος εξαγωγών οχημάτων της εταιρείας.

Tesla

Διαβάστε επίσης: Σε ποια χώρα της Ευρώπης θα βρίσκεται το νέο εργοστάσιο της Tesla;

Ο ρυθμός κατασκευής στη μονάδα είναι εντυπωσιακός, αφού απο την ώρα που ένα Model Y περάσει τη γραμμή παραγωγής, χρειάζεται μόλις 2,5 ώρες για να ολοκληρωθεί το αυτοκίνητο. Η ταχύτητα συναρμολόγησης των Κινέζων είναι αξιοθαύμαστη, ωστόσο η Tesla China σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τον ρυθμό, φθάνοντας τα 20.000 οχήματα την εβδομάδα, δηλαδή τα 80.000 μηνιαίως.

πηγή:insideevs.com

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ