top icon
Κόσμος

Dolce vita με τη νέα Ferrari Roma Spider (+video)

Η νέα Ferrari Roma Spider είναι η επιτομή την κομψότητας στην κατηγορία των σπορ ανοιχτών αυτοκινήτων. Και συνάμα το πρώτο cabrio από το Maranello εδώ και 54 χρόνια με μαλακή οροφή και κινητήρα εγκατεστημένο εμπρός.

Η νέα Ferrari Roma Spider έρχεται να συμπληρώσει, όπως εμμέσως είχε προαναγγελθεί από τους ανθρώπους του Maranello, τη γκάμα του μοντέλου αθροίζοντας περίσσεια… ιταλικού στιλ σε μια ήδη εντυπωσιακή σε σχεδίαση κατασκευή που διατηρεί στο ακέραιο το σπορ γονίδια της κλειστής παραλλαγής.

Σε σχέση με την τελευταία, η «ξεσκούφωτη» χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη αλλά και το ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο, αλλά με αρκετές αλλαγές σε ζωτικά σημεία του, που έρχονται να ενισχύσουν την ακαμψία και αντοχή του.

Ferrari Roma Spider

Συνολικά, η νέα Roma Spider ζυγίζει 84 κιλά περισσότερο από την κουπέ των 1.570 κιλών, λόγω της προσθήκης του μηχανισμού ανάκλησης της μαλακής πάνινης οροφής, του εκτροπέα ανέμου και των ενσωματωμένων προσκέφαλων για τα πίσω καθίσματα.

Ferrari Roma Spider

Αν μη τι άλλο, σημείο αναφοράς εδώ είναι η απόφαση της Ferrari να εξοπλίσει τη νέα Roma Spider με υφασμάτινη οροφή σπάζοντας έτσι μια παράδοση δεκαετιών που θέλει τα ξεσκούφωτα αυτοκίνητα του είδους να εφοδιάζονται με hard top διατάξεις και λύσεις. Έτσι, η εικονιζόμενη καλλονή είναι η πρώτη spider παραλλαγή της Ferrari με κινητήρα εγκατεστημένο στο εμπρός μέρος που υιοθετεί τη συγκεκριμένη λύση μετά την 365 GTS4 του 1969.

Ferrari Roma Spider

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, είναι κατασκευασμένη από ύφασμα πέντε στρώσεων, εξασφαλίζοντας παρόμοια ηχομόνωση σε σχέση με την μεταλλική της κουπέ παραλλαγής. Την ίδια ώρα μπορεί να ανοίξει μέσα σε χρόνο 13,5 δευτερολέπτων με τη νέα Roma Spider να κινείται με ταχύτητες που φτάνουν τα 60 χλμ./ώρα. Με την ευκαιρία αξίζει να σημειωθεί ότι τα 255 λίτρα του χώρου αποσκευών δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό όταν η οροφή είναι «παρκαρισμένη» σε αυτό.

Ferrari Roma Spider

Από εκεί και πέρα, πέραν της προσθήκης του εκτροπέα ανέμου που μπορεί να ανυψωθεί με το πάτημα ενός κουμπιού με ταχύτητες έως 170 χλμ./ώρα, τα πάντα παραπέμπουν στην κλειστή έκδοση του ιταλικού 2+ θέσεων μοντέλου. Εδώ, ο συνεπιβάτης εξακολουθεί να έχει στη διάθεση του μια προαιρετική οθόνη που του επιτρέπει να μοιράζονται τις πληροφορίες οδήγησης, ενώ την ίδια ώρα μια κεντρική οθόνη 8,4 ιντσών που τοποθετείται ανάμεσα στο «διαιρεμένο» cockpit αιωρείται μεταξύ του ταμπλό και της σήραγγας ενσωματώνοντας τις υπόλοιπες λειτουργίες ψυχαγωγίας και ελέγχου του κλιματισμού.

Ferrari Roma Spider

Η καρδιά της Ferrari Roma Spider

Οι Ιταλοί δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο να μην εμπιστευτούν ξανά την μηχανική καρδιά που κινεί την κουπέ παραλλαγή. Έτσι, το «παρών» δίνει και πάλι ο γνωστός V8 κινητήρας των 3.855 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 620 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. με το 80% της μέγιστης ροπής των 760 Nm να αποδίδεται ήδη από τις 1.900 σ.α.λ. Η συγκεκριμένη μονάδα συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων από την SF90 Stradale εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,4 και 9,7 δλ. Η δε τελική ταχύτητα υπερβαίνει τα 320 χλμ./ώρα.

Ferrari Roma Spider

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ferrari Roma Spider
  • Ferrari Roma Spider
  • Ferrari Roma Spider
  • Ferrari Roma Spider
  • Ferrari Roma Spider
  • Ferrari Roma Spider
  • Ferrari Roma Spider
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ