top icon
Κόσμος

Έκανε το Tesla diesel για να βελτιώσει την αυτονομία του

Για την ακρίβεια, ένας youtuber πρόσθεσε έναν κινητήρα diesel που χρησιμοποιεί ως range extender, προκειμένου να αυξήσει την αυτονομία του Tesla Model S στα 2.600 χιλιόμετρα.

Ένας YouTuber έχοντας ως στόχο να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων αποφάσισε να κάνει μόνος του μια μετατροπή στο Tesla Model S P85D που έχει στην κατοχή του. Έτσι, πρόσθεσε έναν μικρό κινητήρα diesel, ο οποίος παίζει το ρόλο της γεννήτριας για να φορτίζει τη μπαταρία και να αυξήσει την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Στην πράξη, όλα όσα προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έκαναν… φτερά, καθώς η μετατροπή αυτή μπορεί να πρόσθεσε σε αυτονομία, αλλά αύξησε παράλληλα τα επίπεδα θορύβου σε βαθμό που ξεπερνούν τα όρια του ανεκτού. Τέλος λοιπόν στην αθόρυβη λειτουργία, τέλος στην ηρεμία και την εν γένει χαλαρή αίσθηση που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το κανάλι Warped Perception στο YouTube είναι αυτό που έκανε τη μετατροπή του Tesla σε υβριδικό turbo diesel, έχοντας ως στόχο να αντιμετωπίσει το «άγχος της αυτονομίας» που αφορά τα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, με τη δουλειά που έκανε ο YouTuber να είναι προσεκτική.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν έλειψαν, καθώς πέρα από το θόρυβο, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς το ζήτημα της ψύξης. Κάτι που λειτούργησε ανασταλτικά και στην απόδοση του κινητήρα και του συστήματος.

Με τη μετατροπή αυτή η αυτονομία του Tesla με μια φόρτιση και τη συμβολή της γεννήτριας, άγγιξε σχεδόν τα 2.600 χιλιόμετρα. Επόμενος στόχος του YouTuber είναι να αλλάξει το σύστημα και αντί για κινητήρα diesel να χρησιμοποιήσει έναν περιστροφικό κινητήρα για τη φόρτιση της μπαταρίας, προκειμένου να έχει ένα αποτέλεσμα πιο αποδοτικό και πιο κομψό.

Tesla Model S diesel Hybrid

Tesla Model S diesel Hybrid

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ