top icon
Νέα

Elegent EL1: Το ηλεκτρικό super sportcar των 816 ίππων

Εκπληκτική σχεδίαση, απίστευτες επιδόσεις και δύναμη. Το Elegent EL1 είναι το απόλυτο ηλεκτρικό sportcar, θυμίζοντας το θρυλικό Audi Sport Quattro S1.

Δύο χρόνια μετά την παρθενική παρουσίαση του EL1, η Elegent ανακοίνωσε πως το διθέσιο ηλεκτρικό sportcar περνά στην επόμενη φάση, αναπτύσσοντας ένα όχημα προπαραγωγής για τις πρώτες δοκιμές στον δημόσιο δρόμο.

Elegent

Το αυτοκίνητο έχει μήκος μόλις 4,15 μέτρα και εξαιρετικά κοντό μεταξόνιο (2,445 χλστ.), που με τις έντονες γραμμές του αμαξώματος, τους μυώδεις θόλους και την πανέμορφη μάσκα, αναδεικνύει τον δυναμισμό και τα ρετρό στοχεία.

Elegent

Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως μια σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού Audi Sport Quattro S1, ενθουσιάζοντας τους λάτρεις των τεσσάρων τροχών. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία Elegent, βασίζεται σε ένα προηγμένο μονοκοκ σασί, έχοντας εξαιρετική υψηλή ακαμψία, χαμηλό κέντρο βάρους και ανεπανάληπτη οδική συμπεριφορά. Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο, ενσωματώνοντας όλες τις ψηφιακές λύσεις της εποχής και φέροντας δύο μπάκετ καθίσματα

Elegent

Ο CEO της Roding Mobility και υπεύθυνος για τη μηχανική στην Elegent AG, Günther Riedl, χαρακτηρίζει το EL1, ως μια σύγχρονη, καθαρή και ασυμβίβαστη μηχανή οδήγησης.

0-100 σε 2,8 δευτερόλεπτα

Το μοντέλο έχει ολοκλοληρωθεί σχεδιαστικά, προσφέροντας, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις, πολύ καλούς χώρους και εργονομία. Το βάρος του ανέρχεται στα 1.790 κιλά και παρά σε τροχούς διαστάσεων 285/30 εμπρός και 305/30 πίσω, με ζάντες 19 και 20 ιντσών, αντίστοιχα.

Elegent

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδουν συνδυαστικά 816 ίππους. Η απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 80 kWh που χρησιμοποιεί τεχνολογία 800V, με την αυτονομία να ανέρχεται στα 400 χλμ.

Elegent

Το EL1 είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ωρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και στα 200 σε χρόνο 7,5 δλ. Όσο για την τελική ταχύτητα, ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 2024 και θα περιοριστεί στις 30 μονάδες. Κάθε αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο χέρι, με την τιμή να ανέρχεται στα 890.000 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ