Επικαιρότητα Κόσμος

Το εμπορικό success story του Tesla Model 3 στις ΗΠΑ

Εκτός από την πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Tesla και ειδικότερα το Model 3 εξελίσσονται πλέον σε υπολογίσιμες, αν όχι κυρίαρχες, δυνάμεις και σε εμπορικό επίπεδο. Προς το παρόν, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Έχοντας αφήσει πίσω του τα προβλήματα στην παραγωγή, το Model 3, το μοντέλο-σημείο αναφοράς στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σήμερα, εξελίσσεται πλέον και σε εμπορικό hit στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου και πωλείται μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων στις ΗΠΑ για την περίοδο Ιανουάριος-Νοέμβριος 2018, το Model 3 είναι το best seller μοντέλο στην κατηγορία Small & Midsize Luxury Cars προσπερνώντας με περισσότερες από 114.000 πωλήσεις καταξιωμένα ονόματα της αγοράς – όπως οι Mercedes C-Class και BMW Σειρά 3, για παράδειγμα.

Συνολικά στην αγορά της χώρας στην κατηγορία Small & Midsized Cars, το πρώτο 11μηνο του 2018, το Model 3 κατάφερε να αναρριχηθεί μέσα στη χρονιά έως και τις… παρυφές του Top 10 στο σύνολο των μοντέλων που πωλούνται στη χώρα, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε στην παρακάτω εικόνα. Το δε Νοέμβριο, και με 18.000 αντίτυπά του να βρίσκουν τους νέους ιδιοκτήτες τους στις ΗΠΑ, το ηλεκτρικό σεντάν της Tesla κατάφερε να αναρριχηθεί στην θέση 6, στην ίδια πάντα κλάση, πίσω από τα Camry, Accord, Civic, Corolla και Elantra.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, χάρη στη συνεισφορά και τις εμπορικές επιδόσεις του «3», κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους (Q3) η Tesla κατάφερε να «γράψει» ανά την υφήλιο περισσότερες από 83.000 πωλήσεις, κάτι που έδωσε στην εταιρεία του Elon Musk τη δυνατότητα να αφήσει πίσω της σε πωλήσεις στη συγκεκριμένη περίοδο καταξιωμένα ονόματα του χώρου, όπως η Porsche και η Jaguar._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου