top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το φθηνό ηλεκτρικό με τιμή κάτω από 5.000 ευρώ

Το Changan Lumin είναι ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με τέσσερις θέσεις που κυκλοφορεί στην Κίνα και έχει προκλητικά… χαμηλή τιμή.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά έχουν ένα βασικό μειονέκτημα που αφορά την υψηλή τιμή τους. Αυτό έρχεται να αλλάξει το Changan Lumin, το οποίο μπορεί να μην έχει τις προδιαγραφές των γνωστών ευρωπαϊκών μεγάλων μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά μας ωστόσο έχει άλλα ατού.

Είναι μικρό, ευέλικτο, με καλή αυτονομία, μπορεί να μεταφέρει τέσσερα άτομα και, αν και υποκειμενικό, είναι συμπαθητικό σχεδιαστικά. Είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας από το 2022 και διακρίνεται πέρα των πιο πάνω χαρακτηριστικών του, για την τιμή του, η οποία στην εισαγωγική έκδοση με αυτονομία 155 χιλιομέτρων, με μια νέα προσφορά που τρέχει από την εταιρεία, σπάει ακόμα και το φράγμα των 5.000 ευρώ, καθιστώντας ιδιαίτερα προσιτό και ελκυστικό.

changan lumin

Κοντά στα 6.000 ευρώ στοιχίζει η ανώτερη έκδοση του μοντέλου, που έχει μάλιστα μεγαλύτερη αυτονομία που αγγίζει τα 210 χιλιόμετρα. Ακόμα πιο πάνω υπάρχει μια έκδοση με μεγάλη αυτονομία που ξεπερνάει τα 300 χιλιόμετρα.

Όσον αφορά το μέγεθος είναι λίγο πιο μικρό από το γνωστό μας Fiat Panda, με μήκος 3.270 χλστ., πλάτος 1.700 χλστ. και ύψος 1.545 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του είναι 1.980 χλστ. Ξεχωρίζει για την μινιμαλιστική προσέγγιση σχεδιαστικά, με μεγάλες μεταλλικές επιφάνειες και μικρά κρύσταλλα. Στο εσωτερικό του έχει μια οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και ένα όμορφο τιμόνι με κοφτό κάτω μέρος και χειριστήρια για τις επιμέρους λειτουργίες.

changan lumin

Το Lumin εφοδιάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα μόνιμου μαγνήτη, με μπαταρία φωσφορικού λιθίου-σιδήρου, ενώ σε όλες τις εκδόσεις η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 101 χλμ./ώρα. Όσον αφορά τη φόρτιση μπορεί να ανακτήσει ενέργεια από το 30% έως το 80% σε 35 λεπτά της ώρας.

Σίγουρα η δική μας ευρωπαϊκή αγορά είναι αρκετά μακριά από αυτές τις τιμές, καθώς το φθηνότερα ηλεκτρικά μοντέλα που αναμένουμε, όπως, μεταξύ άλλων, το νέο Citroen C3 και το VW ID.1 θα έχουν τιμή πέριξ των 20.000 ευρώ, με ανώτερες φυσικά προδιαγραφές. Από την άλλη όμως αυτοκίνητα όπως το Changan Lumin αναμένεται, με την τιμή τους να φέρουν επανάσταση, αλλάζοντας το χάρτη, -τουλάχιστον σε κίνηση μέσα στην πόλη- κατεβάζοντας κάποια στιγμή το κόστος κτήσης μοντέλων του «είδους».

changan lumin

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • changan lumin
  • changan lumin
  • changan lumin
  • changan lumin
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ