Επικαιρότητα Κόσμος

H Bugatti στα χέρια της Rimac; Γιατί όχι!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, το VW Group φέρεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης της Bugatti στην κροατική Rimac, στην οποία η Porsche μετέχει με μερίδιο 15,5%.

Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, το γερμανικό περιοδικό Manager Magazine αναφέρει σήμερα σε σχετικό του θέμα ότι το VW Group βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να πουλήσει την Bugatti στην κροατική Rimac, τη γνωστή στους φίλους της ηλεκτροκίνησης εταιρεία του Mate Rimac, στην οποία η Porsche μετέχει με ποσοστό 15,5%.

Εκπρόσωπος Τύπου της Buggati αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις παραπάνω πληροφορίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η εταιρεία δεν σχολιάζει φήμες». Ωστόσο, στις δηλώσεις του ο Tim Bravo στάθηκε στο γεγονός ότι η Bugatti είναι «μια κερδοφόρος εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια» και ότι οι πωλήσεις της φέτος, παρά την πανδημία, θα φτάσουν στα περσινά επίπεδα.

Πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν το σενάριο πώλησης της Bugatti στην Rimac με την πρόθεση του VW Group και της Porsche ειδικότερα να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στην πρωτοπόρο εταιρεία του Mate Rimac από το 15,5% που είναι σήμερα στο 49%.

Χωρίς να επιβεβαιώνονται από καμία επίσημη πηγή, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου κάνουν λόγο επίσης για σκέψεις των ιθυνόντων του VW Group προκειμένου ο όμιλος να «απεμπολήσει» και άλλες μάρκες του, μέσω πώλησής τους, όπως στην περίπτωση των Italdesign, Lamborghini και Ducati, ή συγχώνευσής τους, όπως σε αυτή των Cupra και Seat.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου