Επικαιρότητα Κόσμος

H FCA είναι πιθανό να ακυρώσει τις επενδύσεις ύψους 5 δις € στην Ιταλία

Η FCA επανεξετάζει το επενδυτικό της σχέδιο για την Ιταλία. Με ποια αφορμή και αιτία; Τους φόρους που ενέκρινε η κυβέρνηση της χώρας που αφορούν αγορά μεγαλύτερων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Η Fiat Chrysler Automobiles είχε ξεκαθαρίσει στα τέλη Νοεμβρίου ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 5 δις € για την κατασκευή νέων μοντέλων και κινητήρων στις μονάδες που συντηρεί στην Ιταλία μέσα επόμενα τρία χρόνια. Κι αυτό υπό το σκεπτικό μιας καλύτερης «διαχείρισης» των εργοστασίων της, αλλά και για λόγους που συνδέονται άμεσα με την ενίσχυση των θέσεων εργασίας στη γείτονα χώρα.

Ωστόσο, το Δεκέμβριο που μας πέρασε, η Ιταλία ενέκρινε μέτρα για την παροχή επιδοτήσεων ύψους έως και 6.000 € σε αγοραστές νέων οχημάτων χαμηλών εκπομπών, ενώ εισήγαγε φόρους στα μεγαλύτερα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα (δείτε εδώ αναλυτικά τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης).

«Σίγουρα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το επανεξετάσουμε ξανά. Αυτή τη στιγμή το πλάνο αναθεωρείται», δήλωσε σήμερα ο Mike Manley στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Και προσέθεσε:

«Μέχρι να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση, δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω»

Τα σχέδια της FCA στην Ιταλία αφορούσαν εν πολλοίς όλα όσα είχε σχεδιάσει και προαναγγείλει ο Sergio Marchionne τον περασμένο Ιούνιο, όταν ανέλαβε τη δέσμευση να «μετατρέψει» τις ιταλικές μονάδες παραγωγής σε εργοστάσια στα οποία θα κατασκευάζονται μοντέλα των Alfa Romeo, Jeep και Maserati, καθώς και υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

Θυμίζουμε πως ο Mike Manley, ο νυν CEO της FCA, πήρε το τιμόνι του έβδομου μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο τον περασμένο χρόνο μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Sergio Marchionne._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου