top icon
Επικαιρότητα

H VW εκδήλωσε ενδιαφέρον να επενδύσει στην Tesla;

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως η VW εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον προκειμένου επενδύσει σε μία ιδιωτική Tesla, λίγο πριν ο Elon Musk αποφασίσει τελικά να μην ιδιωτικοποιήσει την αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες πηγές της Wall Street Journal, οι οποίες συμμετείχαν στις συζητήσεις για την ιδιωτικοποίηση της Tesla και την έξοδο της από τις χρηματαγορές, οι τράπεζες και οι σύμβουλοι του Elon Musk έβαλαν στο τραπέζι μία πρόταση επένδυσης στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ύψους 30 δις δολαρίων, στην οποία περιλαμβανόταν και η συμμετοχή των VW και Silver Lake.

Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οι τράπεζες είχαν ετοιμάσει μία παρουσίαση για τον κ. Musk, προτείνοντάς του ένα κατάλογο επενδυτών με βαθιά τσέπη, συμπεριλαμβανομένης της VW και της Silver Lake, οι οποίοι συμφώνησαν να συμβάλουν με κεφάλαια ύψους έως και 30 δισεκατομμύρια δολαρίων».

Διαβάστε επίσης: Η Tesla δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, λέει ο Elon Musk

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον Elon Musk δεν άρεσε καθόλου αυτή η ιδέα, καθώς μία τέτοια απόφαση θα έδινε μεταξύ άλλων στη VW τη δυνατότητα να επιδρά καταλυτικά στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων στην Tesla.

Σε επιστολή που φέρεται να απέστειλε στην WSJ, ο Elon Musk αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη γνώμη μου, η αξία της Tesla θα αυξηθεί σημαντικά κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια, κάτι που ενδεχομένως να θέσει οποιεσδήποτε κινήσεις ιδιωτικοποίησης της εταιρείας πέρα από την ικανότητα οποιουδήποτε επενδυτή»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ