top icon
Κόσμος

Η ανάρτηση DCC Pro των νέων VW Tiguan και Passat είναι ισοπεδωτική (video)

Σ’ ένα video που έδωσε στη δημοσιότητα η VW, αποκαλύπτει κάποια στοιχεία για τα επερχόμενα Tiguan και μεταξύ άλλων τη λειτουργία της νέας ανάρτησης.

Με το λανσάρισμα στην αγορά των νέων VW Tiguan και Passat να έχει οριστεί για το 2024, η γερμανική εταιρεία προχωράει σε αποκάλυψη στοιχείων των δύο μοντέλων της. Αυτή τη φορά το video που είδε το φως της δημοσιότητας, αφορά τη νέα ανάρτηση DCC Pro, με τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ.

Το καμουφλάζ καλύπτει τα αμαξώματα των πρωτότυπων σ’ αυτή τη φάση εξέλιξης αυτοκινήτων, αφήνοντας μόνο να διαγραφεί η σιλουέτα και κρύβοντας τις λεπτομέρειες των νέων μοντέλων.

Όπως τονίζει η VW η νέα ανάρτηση DCC Pro «θα συνδυάζει την άνεση με την ευελιξία, με ένα μοναδικό τρόπο που δεν πρόσφερε μέχρι τώρα».

Κάθε αμορτισέρ θα εφοδιάζεται με δύο βαλβίδες, που θα ελέγχουν την εκτόνωση, αλλά και την επαναφορά. Κάθε μία από αυτές λειτουργεί ανεξάρτητα, επιτρέποντας στο σύστημα να αποσβένει τις κακοτεχνίες και να περιορίζει τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές.

Το επερχόμενο VW Tiguan θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και θα εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, έχοντας εισαγωγική έκδοση την 1.5 eTSi βενζίνης. Επιπλέον, θα υπάρχει 2λιτρη έκδοση βενζίνης και diesel, αλλά και δυο Plug-in υβριδικές, με τη μεγαλύτερη να έχει μπαταρία 18,5 kWh που θα προσφέρει 100 χιλιόμετρα κίνησης μόνο με ρεύμα.

VW Passat Prototype

VW Passat

Όσον αφορά το νέο Passat αυτό αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες, προς τα τέλη Αυγούστου. Η πιο σπουδαία αλλαγή που θα έχει η νέα γενιά του οικογενειακού μοντέλου της VW, είναι ότι θα προσφέρεται μόνο ως station wagon, καθώς η sedan εκδοχή του μοντέλου θα σταματήσει να διατίθεται. Επίσης, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo και θα είναι μεγαλύτερο από το προκάτοχό του. Οι κινητήριες εκδόσεις αναμένεται να είναι ίδιες με αυτές του Tiguan.

VW Tiguan Passat

VW Tiguan και Passat

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ