top icon
Κόσμος

Η αντίστροφη μέτρηση της Nissan

Η Nissan μετράει αντίστροφα με στόχο να πουλά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030, ενώ ήδη από τώρα δηλώνει ότι θα λανσάρει στην Ευρώπη μόνο νέα μοντέλα που θα μπαίνουν στην πρίζα.

Με πολλές χώρες να βρίσκονται σε συζητήσεις για το πότε θα απαγορεύσουν τις πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η Nissan προχωρά σταθερά με το σχέδιό της να πουλά στην Ευρώπη μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030 και μετά, με όλα τα νέα μοντέλα της από τώρα και στο εξής να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά στην Ευρώπη.

Με την δυνατότητα σχεδίασης, ανάπτυξης και κατασκευής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και με βάση την δύναμη της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση και στα crossover μοντέλα, η στρατηγική αυτή θα υποστηρίξει επίσης την πορεία της Nissan προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

«Τα EV είναι η απόλυτη λύση κινητικότητας. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πελάτες έχουν ήδη συμμετάσχει στο ταξίδι μας, έχουν βιώσει την ικανοποίηση που προσφέρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan και δεν υπάρχει γυρισμός τώρα», δήλωσε ο Makoto Uchida, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan. «Τα EV που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το κλειδί για να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα, η οποία είναι θεμελιώδες ζητούμενο στο όραμά μας Ambition 2030. Η Nissan θα κάνει τη μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030 στην Ευρώπη – πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για την εταιρεία μας, τους πελάτες μας και για τον πλανήτη».

Nissan

Το νέο 20-23 Concept αποκαλύφθηκε και παράλληλα ξεκίνησε η νέα ερευνητική μελέτη Autonomous Drive

Η Nissan συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα στις ευρωπαϊκές ομάδες Σχεδίασης, Έρευνας και Ανάπτυξης, οι οποίες εορτάζουν ιστορικές επετείους προωθώντας το έργο αιχμής τους σχετικά με μελλοντικά οχήματα και τεχνολογίες. Χθες, στις όχθες ενός καναλιού έξω από το Nissan Design Europe (NDE), η Nissan αποκάλυψε το Concept 20-23, ένα σπορ, αστικό concept EV. Η αποκάλυψη έλαβε χώρα κατά τον εορτασμότης 20ής επετείου από τα εγκαίνια του στούντιο στο Paddington του Λονδίνου. Στο κοντινό Nissan Technical Centre Europe, όπου η ομάδα R&D της Nissan γιορτάζει φέτος την 35η επέτειό της, η τελευταία μελέτη αυτόνομης οδήγησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που ονομάζεται evolvAD, πραγματοποιείται με έμφαση σε αστικούς και υπεραστικούς δρόμους με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη και στις δύο εγκαταστάσεις, υποστηρίζοντας δραστηριότητες όπως:

  • Στο NDE, η αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων, σχεδιαστικών εργαλείων και πόρων και πρόσθετου προσωπικού
  • Στο NTCE, έργα νέας τεχνολογίας και εγκαταστάσεων με επενδύσεις άνω των 26 εκατ. ευρώ μόνο σε έργα ηλεκτροκίνησης.

Nissan

Τα μελλοντικά μοντέλα και οι τεχνολογίες μπαταριών κάνουν τα EV ακόμα πιο προσιτά

Σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του Nissan Ambition 2030, η Nissan θα παρουσιάσει 27 εξηλεκτρισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 19 EVs, έως το 2030. Σε αυτήν την περίοδο η Nissan θα παρουσιάσει επίσης τεχνολογία χωρίς κοβάλτιο για να μειώσει το κόστος των μπαταριών EV κατά 65% έως το οικονομικό έτος 2028.

Η Nissan στοχεύει επίσης να λανσάρει EV με νέες μπαταρίες στερεάς κατάστασης (ASSB) έως το οικονομικό έτος 2028. Με την εισαγωγή του πρωτοποριακού ASSB, η Nissan θα μπορεί να προσφέρει EV σε όλες τις κατηγορίες και να επιτύχει ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις. Μειώνοντας τον χρόνο φόρτισης στο ένα τρίτο, οι ASSB θα κάνουν τα EV πιο αποτελεσματικά και προσιτά. Επιπλέον, η Nissan αναμένει από τις ASSB να μειώσει το κόστος των μπαταριών στα 75 $ ανά kWh έως το οικονομικό έτος 2028 και στοχεύει να το μειώσει περαιτέρω στα 65 $ ανά kWh για να επιτύχει ισοτιμία κόστους μεταξύ ηλεκτρικών και βενζινοκίνητων οχημάτων στο μέλλον.

Δύο μελλοντικά EV της Nissan έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκαίνουργιου συμπαγούς οχήματος που θα διαδεχθεί το εμβληματικό Nissan Micra. Το άλλο όχημα θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, ως μέρος του έργου EV36Zero αξίας 1 δισ. λιρών, ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο συνδυάζει την παραγωγή EV, την παραγωγή μπαταριών και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Nissan 20-30 Concept

Πρόοδος ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη

Το ένα τρίτο από το ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα Nissan που πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο αφορούσε την Ευρώπη, με το Nissan Ariya και το βαν Townstar να είναι τα νεότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που λανσαρίστηκαν. Από το 2022 η γκάμα της Nissan στην Ευρώπη είναι 100% εξηλεκτρισμένη, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης της τεχνολογίας e-POWER της Nissan στα Qashqai και X-Trail.

Αυτά τα δημοφιλή, κορυφαία οχήματα στην κατηγορία τους, υποστηρίζουν την μετάβαση της Nissan στα 100% EVs στην Ευρώπη, όπου εκτός από τις τρέχουσες ανανεώσειςπου αφορούν τα τρέχοντα μοντέλα, κάθε νέο μοντέλο Nissan στην Ευρώπη θα είναι 100% ηλεκτρικό.

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου εξηλεκτρίζεται με γοργούς ρυθμούς. Την πενταετία 2018-2022, οι πωλήσεις ηλεκτρικών και εξηλεκτρισμένων οχημάτων αυξήθηκαν από το 5% της συνολικής αγοράς στο 44%, με τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων να αυξάνονται από 1% σε 12% της συνολικής αγοράς. Σήμερα τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν το 16% των συνολικών πωλήσεων της Nissan στην Ευρώπη, μέρος ενός συνολικού μείγματος εξηλεκτρισμένων πωλήσεων 50%, το οποίο τα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να ανέλθει στο 98%.

Nissan Ariya

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Nissan
  • Nissan
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ