top icon
Κόσμος

Η Mitsubishi αναγεννιέται και μπαίνει στην πρίζα

Η Mitsubishi αποκτά ενεργό ρόλο στα πλαίσια της συμμαχίας της με τις Nissan και Renault και σχεδιάζει την επάνοδό της με μια σειρά από νέα μοντέλα. Ας δούμε τα σημαντικότερα.

Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτροκίνητα οχήματα και παραγωγή μπαταριών έως το 2030.

Στο πλαίσιο αυτό, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της σε ηλεκτρικά μοντέλα σε αγορές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη βασιζόμενη στη βοήθεια που θα της παρέχουν οι Γάλλοι και Ιάπωνες σύμμαχοί της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi, Takao Kato, παρουσίασε αναλυτικά το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο της εταιρείας, το οποίο εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροκίνηση εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση για την κυκλοφορία 9 νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων 4 αμιγώς ηλεκτρικών, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μεταξύ των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που παρουσίασε ο Takao Kato ήταν ένα pick-up, ένα SUV και δύο μοντέλα που προέρχονται από τους εταίρους της συμμαχίας Nissan και Renault. Η Mitsubishi δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο EV, αλλά το ένα από αυτά φαίνεται να είναι ένα kei car αν κρίνουμε από το τυπικό σχήμα αμαξώματος που μπορεί να διακρίνει κανείς κάτω από το μαύρο κάλυμμα σε μια φωτογραφία teaser όλων των επερχόμενων μοντέλων.

Mitsubishi

Όσον αφορά το ηλεκτρικό pickup, θα στοχεύει σε αγορές όπως η νοτιοανατολική Ασία, η Ωκεανία, η Λατινική Αμερική, η Μέση Ανατολή και η Αφρική, όπου το Triton/L200 με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι δημοφιλές. Ωστόσο, ο Takao Kato δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Mitsubishi να φέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό στις ΗΠΑ.

Από τη συνολική προγραμματισμένη επένδυση, η Mitsubishi θα διαθέσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει την προμήθεια μπαταριών ετήσιας χωρητικότητας 15 GWh έως το 2030. Την χρονική αυτή περίοδο η ιαπωνική εταιρεία προσδοκά ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα αποτελούν το ήμισυ του παγκόσμιου μείγματος πωλήσεων της.

Ο πλήρης εξηλεκτρισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2035.

Το παγκόσμιο σχέδιο επέκτασης της Mitsubishi εστιάζει στις παραδοσιακές αγορές της εταιρείας στη νοτιοανατολική Ασία και την περιοχή της Ωκεανίας, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας. Η εταιρεία προβλέπει ότι ο συνολικός όγκος πωλήσεων θα αυξηθεί κατά 42% έως το 2030 σε αυτές τις περιοχές, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «κινητήρια δύναμη ανάπτυξης».

Στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Κίνα, η Mitsubishi αναμένει αύξηση πωλήσεων κατά 20% έως το 2030.

Mitsubishi ASX

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ