top icon
Κόσμος

Η νέα Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae

Η Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae είναι το τελευταίο μη εξηλεκτρισμένο μοντέλο της διάσημης εταιρείας από τη Sant’Agata της Ιταλίας με 12κύλινδρο κινητήρα.

Η νέα Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae είναι αυτό που περιγράφει και η ονομασία της: το τελευταίο, με άλλα λόγια, 12κύλινδρο μοντέλο της ιταλικής εταιρείας με μη εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά. Εξ ου και η σχετική δήλωση των δημιουργών της:

«Πρόκειται για μια γιορτή του εμβληματικού V12 σούπερ σπορ αυτοκινήτου καθώς και του κινητήρα εσωτερικής καύσης σε μοντέλο παραγωγής».

Lamborghini Aventador LP-780-4 Ultimae

Σχεδιαστικά, το εντυπωσιακό σε κάθε του πτυχή μοντέλο της Lamborghini συνδυάζει την επιθετικότητα που χαρακτηρίζει την Avendator SVJ και την κομψότητα της Aventador S.

Για την περίσταση, ο 12κύλινδρος σε διάταξη V κινητήρας “Longitudinale Posteriore” αποδίδει για την περίσταση 780 ίππους, ήτοι 40 επιπλέον σε σχέση με εκείνους της Aventador S και 10 παραπάνω από την έκδοση SVJ, καθώς και 720 Nm ροπής.

Το βάρος του αμαξώματος χωρίς υγρά είναι μόλις 1.550 κιλά, γεγονός που εξασφαλίζει σε συνδυασμό με την ειδική ισχύ των 1,98 κιλών/ίππο επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,8 δλ. και τελική ταχύτητα 355 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα, το σύστημα Lamborghini Dynamic Steering (LDS) στον εμπρός άξονα έχει βελτιστοποιηθεί σε συνδυασμό με το στάνταρ σύστημα τετραδιεύθυνσης του αυτοκινήτου. Νέο καλιμπράρισμα διαθέτει και το ESP, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει σύμφωνα με την Lamborghini και στο σύστημα τετρακίνησης, που πλέον είναι σαφώς πιο… οπισθοβαρές.

Lamborghini Aventador LP-780-4 Ultimae

Στον τομέα της αεροδυναμικής η νέα Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae διαθέτει νέο εμπρός splitter που κατευθύνει επιπλέον ροή αέρα για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης και της ψύξης του V12 κινητήρα, ενώ την ίδια στιγμή αντίστοιχες επεμβάσεις έχουν γίνει και στους αεραγωγούς του μπροστινού προφυλακτήρα.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, η νέα Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae θα κατασκευαστεί σε 600 μόλις αντίτυπα, 350 coupe και 250 roadster.

Lamborghini Aventador LP-780-4 Ultimae

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lamborghini Aventador LP-780-4 Ultimae
  • Lamborghini Aventador LP-780-4 Ultimae
  • Lamborghini Aventador LP-780-4 Ultimae
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ