top icon
Κόσμος

Η Plug-in υβριδική BMW XM σπάει τα χρονόμετρα στο Pikes Pike (video)

Το υβριδικό SUV της BMW με τα διακριτικά XM, ολοκλήρωσε την ανάβαση του Pikes Pike σε 10 λεπτά και 48,06 δευτερόλεπτα.

Η ανάβαση του Pikes Pike είναι γνωστή για το πόσο απαιτητική είναι σε όλα τα επίπεδα. Το παραμικρό λάθος τιμωρείται, όπως έγινε και τον Ιούνιο με την BMW XM, η οποία είχε ένα άσχημο ατύχημα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ωστόσο, η BMW επανήρθε λίγο αργότερα, την 21 Σεπτεμβρίου, με το αποτέλεσμα να τη δικαιώνει, καθώς αυτή τη φορά η ανάβαση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

BMW XM Label Red Pikes Peak 2023

Πιο συγκεκριμένα η BMW XM στην έκδοση Label Red είναι το ταχύτερο υβριδικό SUV παραγωγής που έχει κάνει την ανάβαση. Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Matt Mullins, κατάφερε να σημειώσει χρόνο 10 λεπτών και 48,06 δευτερολέπτων.

Δείτε επίσης: Η BMW XM στην Ελλάδα (τιμές)

Αν και ο συγκεκριμένος χρόνος είναι εντυπωσιακός, η XM έμεινε πίσω από τη Lamborghini Urus Performante -η οποία όμως δεν έχει υβριδικό σύστημα- και είχε σημειώσει χρόνο 10:32,06 και διατηρεί το ρεκόρ μεταξύ των SUV παραγωγής.

BMW XM Label Red Pikes Peak 2023

Το Pikes Peak στο Κολοράντο ξεκινάει από τα 2.862 μέτρα και έχει 150 στροφές μέχρι τον τερματισμό που είναι στην κορυφή, στα 4.302 μέτρα. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι αρκετά δημοφιλής, με μεγάλη ιστορία, καθώς πραγματοποιείται από το 1916.

Δείτε επίσης: BMW XM Label Red: H ισχυρότερη BMW Μ όλων των εποχών

Όσον αφορά τις προδιαγραφές της BMW XM Label Red Plug-in Hybrid, αυτή εφοδιάζεται με ένα θηριώδη V8 με 585 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο 8άρι κιβώτιο M Steptronic που αποδίδει έως 145 kW (197 ίππους). Η συνολική απόδοση του υβριδικού συστήματος ανέρχεται στους 748 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει τα 1.000 Nm!

BMW XM Label Red Pikes Peak 2023

Δείτε επίσης: Οδηγούμε στην Ελλάδα την εξωπραγματική BMW XM

Η δύναμη περνάει στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive της BMW. Το μεγάλο SUV επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, έχοντας τη δυνατότητα να αυξηθεί στα 290 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πρόγραμμα M Driver’s Package.

BMW XM

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ