top icon
Κόσμος

Η Stellantis φρενάρει την παραγωγή της στο Mirafiori

Διόλου τυχαία, αμέσως μετά τα βέλη που έστρεψε ο Carlos Tavares προς την ιταλική κυβέρνηση για τη μειωμένη υποστήριξή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Stellantis ανακοινώνει ότι θα «ψαλιδίσει» την παραγωγή στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο.

Η Stellantis βάζει φρένο στην παραγωγή της στο εργοστάσιό της στο Mirafiori στο Τορίνο τόσο κατά τον Φεβρουάριο, όσο και τον επόμενο μήνα ως «αντίδραση» στην αδύναμη ζήτηση για το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 και τα μοντέλα της Maserati, δήλωσε χθες εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι μείωση της παραγωγής στο Mirafiori θα έχει διάρκεια έως τις 30 Μαρτίου. Αυτή η κίνηση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της εταιρείας να θέσει σε καθεστώς άδειας περίπου 2.250 εργαζόμενους στο εργοστάσιο από τις 12 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι το Mirafiori, το ιστορικό «σπίτι» της Fiat, συγκαταλέγεται μεταξύ των εργοστασίων που «υπέφεραν από την απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης να μην στηρίξει με κίνητρα τα EVs».

Διαβάστε επίσης: Μαίνεται ο πόλεμος της ιταλικής κυβέρνησης με την Stellantis

Ο εκπρόσωπος της Stellantis προσέθεσε ότι με εξαίρεση την 12η Φεβρουαρίου, όταν το εργοστάσιο θα σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα για ένα 24ωρο, η μονάδα του Mirafiori αναμένεται να λειτουργήσει με μια 8ωρη βάρδια, αντί των δύο κανονικών, για την ως άνω περίοδο.

Μάλιστα, συμπληρώνοντας ανέφερε ότι «η Stellantis έχει την επιλογή να σταματήσει εντελώς τη δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις, εάν η ζήτηση αποδειχθεί ακόμη πιο αδύναμη τις επόμενες εβδομάδες».

Πηγές από τα εργατικά συνδικάτα ανέφεραν ότι περίπου 300 με 350 άτομα αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς αναγκαστικής άδειας κάθε εβδομάδα από τους συνολικά περίπου 1.250 εργαζομένους που κατασκευάζουν το ηλεκτρικό Fiat 500.

Fiat 500 Electric

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ