top icon
Κόσμος

Η Volvo επενδύει σε εταιρεία εξέλιξης οπτικών και απεικονιστικών τεχνολογιών

Η Volvo επενδύει στη Spectralics, start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη οπτικών και απεικονιστικών τεχνολογιών, μέσω του Volvo Cars Tech Fund.

Η επένδυση παρέχει στη Volvo πρόσβαση σε πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εξέλιξης και μπορούν να συνεισφέρουν στο να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή και να φέρουν την επανάσταση στην in-car εμπειρία χρήσης.

Με υπόβαθρο στην ανάπτυξη αεροδιαστημικής τεχνολογίας και έδρα στο Ισραήλ, η Spectralics δημιουργεί προηγμένο εξοπλισμό και λογισμικό για συστήματα οπτικών υποδομών και απεικόνισης, που καθιστούν δυνατή την υλοποίηση ενός ευρέως φάσματος εξελιγμένων οπτικών λύσεων.

Ένα από τα βασικά έργα της εταιρείας είναι το πολυστρωματικό λεπτό σύμπλεγμα (MLTC) που αποτελεί έναν νέο τύπο λεπτού οπτικού «φιλμ» το οποίο εφαρμόζεται στις διαφανείς επιφάνειες όλων των σχημάτων και μεγεθών. Ενσωματωμένη μέσα στο παρμπρίζ ή στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου, η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την προβολή εικόνων πάνω στο κρύσταλλο.

Με την εφαρμογή της στο παρμπρίζ, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ευρύ πεδίο θέασης «heads-up display», προσδίδοντας μία αίσθηση απόστασης, καθώς εικονικά αντικείμενα εισάγονται σε ένα αληθινό περιβάλλον. Η διάταξη είναι σε θέση να προσφέρει μια απολαυστική και ασφαλή εμπειρία στον χρήστη.

Άλλες πιθανές χρήσης αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν προηγμένα φίλτρα για διάφορες εφαρμογές, συστήματα ανίχνευσης για την καμπίνα, αντιθαμβωτικές κάμερες για το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και ψηφιακές ολογραφικές προβολές.

Η Spectralics έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα MobilityXLab στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και αποτελεί μέρος του δικτύου DRIVE στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Πρόκειται για προγράμματα accelerator τα οποία εστιάζουν σε start-up με προοπτικές και ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το τοπίο στον κλάδο των μεταφορών. Η Volvo είναι ηγετικός εταίρος και στις δύο πρωτοβουλίες από το 2017.

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 και επενδύει σε τεχνολογικά start-up με υψηλές προοπτικές σε όλο τον κόσμο. Κατευθύνει τους επενδυτικούς του πόρους σε τάσεις στρατηγικής τεχνολογίας που μετασχηματίζουν τον κλάδο του αυτοκινήτου, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ