top icon
Κόσμος

Ιδού το νέο Skoda Afriq

Δεν πρόκειται για τρολάρισμα, από το στρατόπεδο της Skoda, αλλά για μια νέα πρόταση των σπουδαστών του Τσέχου κατασκευαστή με το όνομα Afriq που βασίζεται στο Kamiq.

Επί της ουσίας, το νέο Skoda Afriq είναι το όγδοο κατά σειρά πρωτότυπο που «παράγει» η ομάδα σπουδαστών του Τσέχου κατασκευαστή. Για την περίσταση, μάλιστα, βασίζεται στο γνωστό και μη εξαιρετέο Kamiq, αποτελώντας όπως είναι προφανές την αγωνιστική εκδοχή ενός «θεωρητικού» οχήματος με το οποίο η εταιρεία θα μπορούσε να δώσει το «παρών» στο θρυλικό Dakar Rally.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, εικοσιπέντε μαθητευόμενοι της Επαγγελματική Σχολής της Skoda Auto – μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες – άρχισαν να εργάζονται στο όγδοο κατά σειρά project της το φθινόπωρο του 2020. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας και των σχετικών περιορισμών, οι μαθητευόμενοι άρχισαν να εργάζονται πάνω στο νέο Skoda Afriq αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, οπότε ο προγραμματισμός και η φάση σχεδιασμού για το Student Concept Car παρατάθηκε κατά τρεις μήνες, έως τον Απρίλιο του 2021.

Skoda Afriq

Σύμφωνα με τη Skoda χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να κατασκευαστεί το «περιπετειώδες» Afriq και οι μαθητευόμενοι επένδυσαν περίπου 2.000 ώρες για τη γέννησή του. Το αμάξωμα του βασικού Kamiq αναθεωρήθηκε εκ βαθέων: οι πίσω πόρτες εξαφανίστηκαν και τα φτερά, οι θόλοι των τροχών και οι προφυλακτήρες του δίθυρου Afriq μεγάλωσαν σε διαστάσεις. Επιπλέον, ενισχύθηκε η ανάρτηση, ενώ απαραίτητη κρίθηκε και η εγκατάσταση ενός συστήματος τετρακίνησης – που για την περίσταση προέρχεται από το Octavia 4×4.

Skoda Afriq

Από αυτό «δανείστηκαν» και τον 2λιτρο TSI κινητήρα των 190 ίππων, καθώς και το 7τάχυτο DSG κιβώτιο που τον συνοδεύει. Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτη προσπάθεια κατεβλήθη και στον τομέα της ανάρτησης, καθώς η πίσω συναντάμε για την περίσταση μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων.

Skoda Afriq

Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεσα εμπλεκόμενη στην όλη διαδικασία εξέλιξης και κατασκευής του Afriq ήταν και η Skoda Motorsport, η οποία προμήθευσε τους σπουδαστές με διάφορα… εξαρτήματα και ανταλλακτικά, όπως τα φωτιστικά σώματα, το σύστημα εξαερισμού, το ταμπλό, το τιμόνι, οι ζώνες ασφαλείας και τα καθίσματα τα οποία χρησιμοποιεί το αγωνιστικό Fabia Rally2 evo. Από αυτό προέρχονται και οι τροχοί, συμπεριλαμβανομένων των αγωνιστικών ζαντών των 15 ιντσών της ΟΖ.

Skoda Afriq

Το Skoda Afriq έχει μήκος 4.362 χλστ., πλάτος 1.870 χλστ. και ύψος 1.570 χλστ. Το δε μεταξόνιό του φτάνει τα 2.649 χλστ. και η απόστασή του από το έδαφος ορίζεται στα 190 χλστ.

Skoda Afriq

Η ιστορία των «σπουδαστικών» πρωτότυπων της Skoda

Κατασκευασμένο το 2014, το πρώτο εξ αυτών ήταν το Cityjet. μια διθέσια έκδοση του Citigo. Ακολούθησε, ένα χρόνο αργότερα, το Funstar, που βασίστηκε στο Fabia και ανήκε στην κατηγορία των pick up οχημάτων. Το 2016, οι σπουδαστές παρουσίασαν το Atero, ένα κουπέ βασισμένο στο Rapid Spaceback.

Το 2017, οι σπουδαστές της Skoda παρουσίασαν το ηλεκτρικό Element, το δεύτερο Student Concept Car που προέρχεται από το Citigo. Το πέμπτο πρωτότυπο ήρθε στο φως το 2018 και ήταν το Sunroq, που δημιουργήθηκε με σημείο αναφοράς το Karoq. Το 2019, οι σπουδαστές μετέτρεψαν ένα Kodiaq δημιουργώντας ένα ακόμα pick-up όχημα, το Mountiaq. Η έβδομη δημιουργία των ανήσυχων σπουδαστών της Τσέχικης εταιρείας ήταν το Slavia Spider που βασίζονταν Scala.

Skoda

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Afriq
  • Skoda Afriq
  • Skoda Afriq
  • Skoda Afriq
  • Skoda Afriq
  • Skoda Afriq
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ