top icon
Κόσμος

Και το όνομα αυτού, Renault Symbioz

Το νέο Renault Symbioz που θα δούμε να αποκαλύπτεται πλήρως μέσα στο 2024 αποτελεί ένα ακόμα μέλος της πολυσχιδούς γκάμας των SUV προτάσεων του Γάλλου κατασκευαστή.

Η Renault αποκάλυψε σήμερα το όνομα του νέου, συμπαγούς οικογενειακού C-SUV της, καθώς και βασικές πληροφορίες για αυτό, σε συνδυασμό με μερικές όχι και τόσο αποκαλυπτικές φωτογραφίες του.

Όπως είναι προφανές, το Symbioz δανείζεται το όνομά του από την ελληνική λέξη «συμβίωση» που είναι παρόμοια σε πολλές άλλες διεθνείς γλώσσες: «symbiosis» στα αγγλικά, «simbiose» στα ισπανικά και «simbiosi» στα ιταλικά.

Το νέο Renault Symbioz θα αποτελεί φορέα της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της μάρκας αποτελώντας το πιο συμπαγές υβριδικό μοντέλο στην κατηγορία C της Renault, με μήκος 4,41 μέτρα.

Θυμίζουμε ότι το όνομα Symbioz είχε χρησιμοποιηθεί από τους Γάλλους το 2017, όταν και παρουσίασαν ένα ομώνυμο προτότυπο (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Σύμφωνα με την Renault, το εσωτερικό του νέου SUV, το οποίο δεν αποκαλύπτεται ακόμα, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια, προσφέροντας γενναιόδωρους χώρους. Θα διαθέτει μάλιστα μια νέας γενιάς πανοραμική γυάλινη οροφή με την ονομασία Solarbay, η οποία γίνεται αδιαφανής με το πάτημα ενός διακόπτη.

Renault Symbioz

Το Symbioz θα τροφοδοτείται από τον full-hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ενώ σύμφωνα με τους Γάλλους, το βάρος του νέου θα περιορίζεται κάτω από τα 1.500 κιλά.

Το νέο Symbioz θα ενταχθεί στις υπάρχουσες υβριδικές προτάσεις της κατηγορίας C της Renault, οι οποίες περιλαμβάνουν το πλήρως υβριδικό Austral E-Tech που κυκλοφόρησε πρόσφατα και το πλήρες υβριδικό Arkana E-Tech που συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία από τα SUV και κουπέ μοντέλα.

Όπως ανακοίνωσε η Renault, το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί μέσα στην άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Renault Symbioz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Renault Symbioz
  • Renault Symbioz
  • Renault Symbioz
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ