top icon
Κόσμος

Kia: Τέλος οι κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη το 2035

Μέσω του προσράμματος «Kia Sustainability Movement», η κορεάτικη εταιρεία προσδιόρισε τους στόχους σε Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά την προϊοντική της γκάμα καθώς και την πρόθεση της καταστεί κλιματικά ουδέτερη το 2045.

Η Kia ανακοίνωσε μέσω του προσράμματος «Kia Sustainability Movement» το όραμά της να γίνει ένας «πραγματικά βιώσιμος, υπεύθυνος και καινοτόμος ηγέτης λύσεων κινητικότητας», γνωστοποιώντας τη δέσμευσή της να καταστεί ουδετέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2045.

Οι κεντρικοί πυλώνες του σχεδίου της Kia είναι τρεις: «Βιώσιμη Κινητικότητα», «Βιώσιμος Πλανήτης» και «Αειφόρος Ενέργεια». Αυτοί οι πυλώνες θα καθοδηγήσουν την Kia στις προσπάθειές της να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε όλες τις επιχειρησιακές της πτυχές – από την προμήθεια, τα logistics, την παραγωγή οχημάτων και τη χρήση τους, έως την απόρριψη κάθε λόγής απορριμμάτων. Βάσει του προγράμματος της, το 2045 η Kia σχεδιάζει να μειώσει έως και κατά 97% το επίπεδο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 εφαρμόζοντας πρόσθετα μέτρα για την πλήρη αντιστάθμιση των εναπομενόντων εκπομπών.

Όπως ανακοινώθηκε, η Kia στοχεύει να εξηλεκτρίσει πλήρως τη γκάμα οχημάτων της στην Ευρώπη έως το 2035. Από το 2040, η γκάμα των μοντέλων της σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο θα αποτελείται επίσης αποκλειστικά από ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την καθημερινή τους χρήση.

Kia

Η Kia σκοπεύει επίσης να συνεργαστεί στενά με τους προμηθευτές της για τη μείωση των σχετικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Για το λόγο αυτό, η κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα σύστημα «παρακολούθησης των εκπομπών» για τις συνεργαζόμενες εταιρείες της έως το 2022 και θα παρέχει λύσεις στους προμηθευτές της με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν. Βασικό στοιχείο αυτού του σχεδίου είναι η χρήση του «πράσινου χάλυβα» – και αυτό με δεδομένο ότι η βιομηχανία χάλυβα ήταν παραδοσιακά ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ρυπαντές.

Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών της δράσεων και για όλες τις υπερπόντιες εγκαταστάσεις της, η ηλεκτρική ενέργεια θα προέρχεται εξολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030 – και έως το 2040 αυτή η μετάβαση θα έχει ολοκληρωθεί για όλες τις εγχώριες επιχειρηματικές εγκαταστάσεις της. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η μονάδα παραγωγής της Kia στη Σλοβακία έχει ήδη στραφεί σε 100% πράσινη ενέργεια.

Την ίδια στιγμή, η Kia θα επικεντρωθεί σε ένα ακόμα Project, που φέρει την ονομασία «Blue Carbon», ώστε να συμβάλει προληπτικά «στη διατήρηση του περιβάλλοντος αντί απλώς να μειώσει τις εκπομπές για να επιτύχει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα». Όπως ανακοινώθηκε, το συγκεκριμένο εγχείρημα θα επικεντρωθεί στα θαλάσσια οικοσυστήματα που αποτελούν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς απορροφητές διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ