top icon
Κόσμος

Νέα, ακόμα πιο καυτή έκδοση για το GR Yaris

H Toyota θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο μια ακόμα πιο «καυτή» έκδοση του GR Yaris και ένα αγωνιστικό πρωτότυπο της οικογένειας «GR» που αντλεί την έμπνευσή του από τις καθαρόαιμες προτάσεις της εταιρείας στην κατηγορία GT3.

Η Toyota, χωρίς να ανοίγει πλήρως τα χαρτιά της, αποκάλυψε σήμερα μέσω δύο teaser φωτογραφιών της δύο νέα οχήματα που πρόκειται να παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας στις 14 Ιανουαρίου.

Το πρώτο από αυτά θα είναι, όπως όλα μαρτυρούν», μία ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση του GR Yaris, την οποία το ιαπωνικό εργοστάσιο περιγράφει στη λιτή του ανακοίνωση με την αγγλική φράση «fully tuned model».

Από την «σκούρα» teaser φωτογραφία πάντως τα μόνα προφανή στοιχεία που χαρακτηρίζουν την «ειδική» αυτή παραλλαγή του GR Yaris είναι το νέο καπό, το οποίο διαθέτει κεντρικά εγκατεστημένες εισαγωγές αέρα και είναι κατασκευασμένο (προφανώς) από carbon, καθώς και η εμπνευσμένη από το WRC πίσω αεροτομή, ενώ επεμβάσεις φαίνεται να έχουν γίνει και στην εμπρόσθια όψη του αυτοκινήτου, με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής του απόδοσης.

Προς ώρας, πάντως, περισσότερες πληροφορίες για το πιο… hot GR Yaris δεν έχουν γίνει γνωστές. Τόσο για το αν τελικά πρόκειται για ένα μοντέλο που θα πάρει τελικά το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής, έστω και σε περιορισμένο αριθμό, όσο και για το αν πρόκειται για ένα «πακέτο» αναβάθμισης του μοντέλου που θα μπορεί να προσφέρεται ως έξτρα προκειμένου να εξοπλίσει τις «απλές» εκδόσεις του GR Yaris.

Στο περίπτερο της Toyota θα φιγουράρει επίσης και ένα νέο πρωτότυπο, το οποίο περιγράφεται από τους δημιουργούς του με την αρωγή της ονομασίας «GR GT3 Concept». Για αυτό η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο αφιερωμένο στους αγώνες που ενσωματώνει τη γνώση και τις τεχνολογίες που έχει αποκτήσει η TGR στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Ιδού και η σχετική teaser φωτογραφία του πρωτοτύπου.

GR Yaris

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ