top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe αποκαλύπτεται και επίσημα στη δεύτερη κατά σειρά γενιά της διαθέτοντας νέο παρουσιαστικό, μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και τον γνώριμα σπορτίφ χαρακτήρα του παρελθόντος.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της προκατόχου της διατηρώντας ωστόσο την πισωκίνητη φιλοσοφία του μοντέλου της πρώτης γενιάς.

Οπτικά, οι Βαυαροί απέφυγαν τις… υπερβολές σε επίπεδο σχεδίασης αποφεύγοντας επιλογές όπως η ευμεγέθης μάσκα της Σειράς 4. Ωστόσο, όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ουκ ολίγα νέα στοιχεία σε επίπεδο αισθητικής.

BMW Σειρά 2 Coupe

Σε επίπεδο μεγέθους η νέα BMW Σειρά 2 Coupe είναι μεγαλύτερη από το μοντέλο που παραδίδει τη σκυτάλη. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος είναι διευρυμένο κατά 105 χλστ., ενώ αυξημένο είναι και το πλάτος, κατά 64 χλστ.

Το ύψος ωστόσο είναι μειωμένο κατά 28 χλστ., σε αντίθεση με το μεταξόνιο, το οποίο είναι μεγαλύτερο κατά 51 χλστ. εξασφαλίζοντας έτσι βελτιωμένους χώρους για τους πίσω επιβάτες.

Για ακόμα καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά, διευρυμένα είναι και τα μετατρόχια του αυτοκινήτου, κατά 54 και 31 χλστ εμπρός και πίσω στις πιο ταπεινές εκδοχές της σειρά και κατά 63 και 35 χλστ. στην κορυφαία προς το παρόν έκδοση Μ240i xDrive Coupe.

Προς ώρας, η νέα BMW Σειρά 2 Coupe είναι διαθέσιμη με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Η κορυφαία έκδοση Μ240i xDrive Coupe φιλοξενεί τον γνωστό 3λιτρο «straight-six» κινητήρα της BMW  ο οποίος αποδίδει πλέον 374 ίππους, σταθερά από τις 5.500 έως και τις 6.500 σ.α.λ., και ροπή 500 Nm από τις 1.900 έως και τις 5.000 σ.α.λ. (0-100 χλμ./ώρα: 4,3 δλ., τελική ταχύτητα: 250 χλμ./ώρα).

BMW Σειρά 2 Coupe

Η βασική βενζινοκίνητη 220i Coupe φιλοξενεί έναν 2λιτρο κινητήρα με απόδοση 184 ίππους στις 5.000-6.500 σ.α.λ. και ροπή 300 Nm σταθερά από τις  1.350 έως και τις 4.000 σ.α.λ. (0-100 χλμ./ώρα: 7,5 δλ., τελική ταχύτητα: 236 χλμ./ώρα), ενώ η αντίστοιχη ντίζελ, με ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης των 48V και την ονομασία 220d Coupe, 190 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και 400 Nm στις 1.750-2.500 σ.α.λ. (. (0-100 χλμ./ώρα: 6,9 δλ., τελική ταχύτητα: 237 χλμ./ώρα)

Από το καλοκαίρι του 2022, η γκάμα θα εμπλουτιστεί από την βενζινοκίνητη 230i Coupe, με 2λιτρο κινητήρα, που θα αποδίδει 245 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειρά 2 Coupe συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της οικογένειας Steptronic. Η κορυφαία έκδοση M240i xDrive Coupe «φορά» την έκδοση Steptronic Sport του τελευταίου, το οποίο ενσωματώνει Launch Control, λειτουργία Sprint, για καλύτερες επιταχύνσεις εν κινήσεις, αλλά και paddles πίσω από το τιμόνι για τη διαδοχή των σχέσεων.

BMW Σειρά 2 Coupe

Στον τομέα της ανάρτησης, το γερμανικό κουπέ υιοθετεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δημιουργοί του, λύσεις από τη μεγαλύτερη Σειρά 4. Όπως είναι για παράδειγμα ο εμπρός άξονας με γόνατα δύο συνδέσμων και η πέντε συνδέσμων διάταξη στον πίσω άξονα.

Από εκεί και πέρα το «παρών» δίνουν και έξτρα αμορτισέρ με την ονομασία Μ Sport, που συνδυάζονται με σύστημα τετραδιεύθυνσης. Για την κορυφαία έκδοση του μοντέλου η BMW προσφέρει την Adaptive M ανάρτηση, σπορ φρένα Μ Sport αλλά και το αντίστοιχο σε ονομασία διαφορικό Μ Sport για τον πίσω άξονα. Η BMW M240i xDrive Coupe «πατά» σε 19άρες ζάντες, με τις βασικές εκδόσεις να διαθέτουν τροχούς 17 ιντσών και προαιρετικά 18 ιντσών.

BMW Σειρά 2 Coupe

Το εσωτερικό της νέας BMW Σειρά 2 Coupe

Η εικόνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι πλήρως αναβαθμισμένη – τόσο σε χώρους και εξοπλισμό, όσο και σε σχεδιασμό. Οι βασικές εκδόσεις εφοδιάζονται με το BMW Live Cockpit που απαρτίζεται από δύο οθόνες με διαγώνιο 8,8 και 5,1 ίνστες, ενώ εκείνες με το BMW Live Cockpit Professional με μια διάταξη οθονών με μέγεθος 12,3 και 10,25 ίντσες.

BMW Σειρά 2 Coupe

Φυσικά, διευρυμένη είναι και η παλέτα των βασικών και προαιρετικών συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα Front-collision warning, Speed Limit Info, Lane Departure Warning και Cruise Control ενώ στη δεύτερη τα Driving Assistant νε Lane Change Warning, Rear Collision Prevention καιR ear Crossing Traffic Warning, Active Cruise Control με Stop&Go που περιλαμβάνει Speed Limit Assist, Park Distance Control, Reversing Assistant, Reversing Assist Camera, Surround View και Remote 3D View.

BMW Σειρά 2 Coupe

Την ίδια στιγμή, η BMW υπόσχεται για τη νέα Σειρά 2 Coupe βελτιωμένους χώρους για τους πίσω επιβάτες και διαιρούμενα πίσω καθίσματα σε ποσοστό 40/20/40. Ο χώρος φόρτωσης, με το χαμηλότερο κατά 35 χλστ. κατώφλι, έχει τώρα χωρητικότητα που φτάνει τα 390 λίτρα. Επιπρόσθετα, η BMW υπόσχεται μια ακόμα πιο «επιθετική» και χαμηλή θέση οδήγησης σε σχέση με το παρελθόν.

BMW Σειρά 2 Coupe

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Σειρά 2 Coupe
  • BMW Σειρά 2 Coupe
  • BMW Σειρά 2 Coupe
  • BMW Σειρά 2 Coupe
  • BMW Σειρά 2 Coupe
  • BMW Σειρά 2 Coupe
  • BMW Σειρά 2 Coupe
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ