top icon
Κόσμος

Νέα BMW Σειρα 5: Τι είναι το AirConsole

Το BMW Group και η AirConsole φέρνουν μία μοναδική εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο.

Μια νέα εμπειρία στο αυτοκίνητο προσφέρει το BMW Group σε συνεργασία με την πλατφόρμα παιχνιδιών AirConsole. Στόχος να φέρει στο δρόμο ένα μοναδικό είδος in-car gaming για πρώτη φορά, κάτι που εφαρμόζει στη νέα BMW Σειρά 5. Έτσι, αυτό επιτρέπει στον οδηγό και τους επιβάτες να παίζουν τα λεγόμενα «casual games» ενώ το όχημα είναι σταθμευμένο, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης.

Σύντομα η εφαρμογή AirConsole θα προσφέρεται πέρα από τη νέα Σειρά 5 και σε άλλα μοντέλα της BMW. Για το λανσάρισμα έχει διαμορφωθεί σχεδιαστικά από το BMW Group Design ένα αυτοκίνητο της Σειράς 5, προκειμένου να ταιριάζει και η εμφάνιση με τη νέα gaming φιλοσοφία.

BMW airconsole in-car game

BMW airconsole in-car game

Χειρισμός από το smartphone

Ένα απλό smartphone είναι αυτό που δίνει πρόσβαση στα παιχνίδια και λειτουργεί ως χειριστήριο. Μετά την εκκίνηση της εφαρμογής AirConsole στο αυτοκίνητο, η σύνδεση μεταξύ του smartphone και του οχήματος δημιουργείται διαισθητικά με σάρωση ενός κωδικού QR στην κυρτή οθόνη.

Ακολούθως, οι παίκτες μπορούν να ξεκινήσουν κατευθείαν να παίζουν. Η εφαρμογή AirConsole υποστηρίζει πολλούς παίκτες ταυτόχρονα. Οι πίσω επιβάτες μπορούν επίσης να συμμετέχουν στη διασκέδαση του in-car gaming με το όχημα σταθμευμένο. Γενικά, ο καθένας μπορεί να παίξει μόνος ή με όλους τους επιβάτες μαζί ή σε competition mode.

BMW AirConsole

BMW AirConsole

Διαθέσιμα είναι τα λεγόμενα casual games. Πρόκειται για παιχνίδια που επιλέγονται και ελέγχονται εύκολα με διαισθητικό τρόπο. Η συλλογή που διατίθεται για το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 sedan περιλαμβάνει πολλά παιχνίδια. Η θεματολογία αφορά σε αγώνες, αθλήματα, κουίζ και μουσικά κουίζ, καθώς και παιχνίδια προσομοίωσης, στρατηγικής, jump-and-run και puzzle. Ανάμεσα στους περίπου 15 τίτλους που είναι αρχικά διαθέσιμοι είναι τα «Go Kart Go», «Golazo», «Music Guess» και «Overcooked». Σύντομα θα ενσωματωθούν ακόμα περισσότεροι τίτλοι.

BMW i5 AirConsole

BMW i5 AirConsole

BMW i5 με μοναδική εμφάνιση

Με αφορμή την είσοδο του gaming στο αυτοκίνητο, το BMW Group παρουσιάζει μία BMW i5 με μοναδική εμφάνιση. Η σχεδίασή της συμβολίζει τη νέα εμπειρία του gaming μέχρι το παραμικρό pixel. Τα μεγάλα pixel αποτελούν ξεκάθαρα φόρο τιμής στην πλέον εμβληματική εποχή των παιχνιδιών 8-bit για υπολογιστές.

Δείτε επίσης τη νέα BMW Σειρά 5 και i5

Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι εμπνευσμένοι από τα διάφορα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα AirConsole. Στοιχεία από τα χειριστήρια ελέγχου βιντεοπαιχνιδιών κοσμούν τις εξωτερικές επιφάνειες της i5 ως φυσική συνέχεια της μοναδικής in-car gaming λύσης της AirConsole. Σε αυτήν το smartphone καθίσταται κεντρικό χειριστήριο ελέγχου που φέρνει στις άκρες των δακτύλων όλες τις λειτουργίες.

BMW i5 AirConsole

BMW i5 AirConsole

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ