top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για τη νέα Chevrolet Corvette Z06 (video)

H Chevrolet Corvette Z06 είναι η κορυφαία έκδοση του κεντρομήχανου σπορ κουπέ μοντέλου της αμερικανικής εταιρείας και παίρνει κίνηση από έναν flat-plane V8 κινητήρα με φυσική αναπνοή που περιστρέφεται έως και τις 8.600 σ.α.λ. αποδίδοντας 670 ίππους.

Σε σχέση με τις «απλές» παραλλαγές του μοντέλου, η νέα Chevrolet Corvette Z06 διαφέρει, ως επί το πλείστον, στην «καρδιά» που φιλοξενείται στο κέντρο του αμερικανικού αμαξώματος.

Εν προκειμένω, τη θέση του γνωστού V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων της εταιρείας έχει πάρει για τις ανάγκες της κορυφαίας παραλλαγής της όγδοης γενιάς του αμερικανικού μοντέλου ο νέος, ατμοσφαιρικός LT6 των 5,5 λίτρων της Chevrolet με τον flat-plane στροφαλοφόρο και τους δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, ο οποίος χαρίζει χαρακτηριστική ευστροφία και ηχητική απόδοση.

Chevrolet Corvette Z06

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η συγκριμένη μονάδα, η οποία διατηρεί αρκετούς δεσμούς με τον «καθαρόαιμο» κινητήρα της αγωνιστικής C8.R, αποδίδει 670 ίππους στις 8.400 σ.α.λ., με το όριο περιστροφής να ορίζεται στις 8.600 σ.α.λ. Η μέγιστη δε ροπή του – 623 Nm – κάνει την εμφάνισή της αρκετά ψηλά, και συγκεκριμένα στις 6.300 σ.α.λ., όπως επίσημα ανακοινώνει το εργοστάσιο.

Chevrolet Corvette Z06

Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς της νέας Corvette Z06 με την αρωγή ελεγχόμενου διαφορικού που συνεργάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις. Η Chevrolet δεν ανακοινώνει στοιχεία για τις επιδόσεις της νέας Corvette Z06, ωστόσο έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,7 δλ. – η δε τελική ταχύτητα αναμένεται να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Chevrolet Corvette Z06

Άλλες διαφορές σε σύγκριση με την υπάρχουσα μονάδα των 6,2 λίτρων αφορούν την αλουμινένια κυλινδροκεφαλή, τα σφυρήλατα πιστόνια, επίσης από αλουμίνιο, την πολλαπλή εξαγωγής «4 σε 2 σε 1» από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς και τις σφυρήλατες μπιέλες τιτανίου, για υψηλή αντοχή και χαμηλότερο βάρος.

Chevrolet Corvette Z06

Σχεδιαστικά και με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς, η νέα Corvette Z06 διαθέτει σημαντικές αλλαγές, λιγότερο ή περισσότερο ορατές, όπως τα φαρδύτερα φτερά, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, η χαρακτηριστική πίσω αεροτομή και το εμπνευσμένο από τους αγώνες εμπρός splitter.

Chevrolet Corvette Z06

Από εκεί και πέρα, η Chevrolet προχώρησε σε σημαντικές αναβαθμίσεις στα φρένα, την ανάρτηση και τους τροχούς, σε σχέση με τις «απλές» εκδοχές του σπορ μοντέλου της. Πιο συγκεκριμένα, στον εμπρός άξονα συναντάμε δίσκους 370 χλστ. με 6πίστονες δαγκάνες ενώ πίσω, δίσκους 380 χλστ., όλοι με την υπογραφή της Brembo. Η βασική έκδοση της νέας Corvette Z06 «πατά» σε ελαστικά με διαστάσεις 275/30 R20 και 345/25 R21.

Chevrolet Corvette Z06

Προαιρετικά, η Chevrolet προσφέρει για τη νέα Corvette Z06 το «πακέτο» με την ονομασία Z07 Performance. Εδώ, το «παρών» δίνει ένα bodykit από carbon (χαρακτηριστική εδώ είναι η σταθερή πίσω αεροτομή), καθώς και μια πιο «σκληροπυρηνική» εκδοχή της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης Magnetic Ride Control 4.0. Επιπρόσθετα, το «πακέτο» Z07 Performance περιλαμβάνει σπορ ελαστικά Michelin Sport Cup 2 R ZP, που συνδυάζονται με ελαφρύτερους κατά 18,6 κιλά τροχούς από carbon, καθώς και κεραμικούς δίσκους, επίσης της Brembo, με διάμετρο 398 και 391 χλστ. εμπρός και πίσω.

Chevrolet Corvette Z06

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι με το εν λόγω «πακέτο» η νέα Chevrolet Corvette Z06 ζυγίζει 1.561 κιλά και αναπτύσσει πλευρικά φορτία της τάξη των 1,22 g όταν το αυτοκίνητο γυρίσει σε μια κυκλική διαδρομή με διάμετρο 100 μ.. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι χωρίς την παρουσία του, το αμερικανικό κουπέ αναπτύσσει 165,6 κιλά κάθετης δύναμης στα 299,3 χλμ. χωρίς την παρουσία του.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Chevrolet Corvette Z06
  • Chevrolet Corvette Z06
  • Chevrolet Corvette Z06
  • Chevrolet Corvette Z06
  • Chevrolet Corvette Z06
  • Chevrolet Corvette Z06
  • Chevrolet Corvette Z06
  • Chevrolet Corvette Z06
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ