top icon
Επικαιρότητα

«Το ντίζελ καταδικάστηκε από τους πολιτικούς», δηλώνει ο Carlos Ghosn

Αυτή ήταν μία από τις φράσεις που χρησιμοποίησε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην ομιλία του στη 88η Διεθνή Έκθεση που πραγματοποιείται στην πόλη του φωτός ο ισχυρός άνδρας της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας προκειμένου να περιγράψει το «γιατί» οι ντίζελ κινητήρες περιθωριοποιούνται.

Ο Carlos Ghosn είναι από τις προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής σκηνής που συνήθως δε μασά τα λόγια του. Διπλωμάτης μεν, όταν οι περιστάσεις το καλούν, αλλά και ευθύς δε, όταν πρέπει να «περάσει» στο ακροατήριο του αυτό που θέλει, ο ισχυρός άνδρας της συμμαχίας των Renault, Nissan και Mitsubishi διάλεξε στο Παρίσι το δεύτερο… δρόμο προκειμένου να περιγράψει τις προοπτικές της πετρελαιοκίνησης. Αλλά και ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν το μέλλον του.

«Προφανώς κατευθυνόμαστε προς το τέλος του ντίζελ. Είναι το τέλος του παιχνιδιού», δήλωσε εμφατικά ο γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ, επισημαίνοντας μάλιστα ποιο είναι κατά τον ίδιο το σκεπτικό των καταναλωτών:

«Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την κοινή λογική και λένε: “Γιατί πρέπει να αγοράσω ντίζελ όταν θα εγκλωβιστώ με αυτό σε 3 ή 4 χρόνια και με αυτοκίνητο που δεν θα μπορώ να το πουλήσω”;».

Ο Carlos Ghosn αναφέρθηκε και στην τακτική που θα ακολουθήσει ο όμιλος γύρω από το θέμα της πετρελαιοκίνησης:

«Θα υποστηρίξουμε τις θέσεις και τα τμήματα τη αγοράς όπου το ντίζελ είναι ακόμα δημοφιλές, αλλά προφανώς σήμερα η τάση δεν είναι υπέρ του ντίζελ».

Και προσέθεσε με νόημα, αλλά και με την ευθύτητα που τον διακρίνει, τα εξής:

«Πρέπει να ακολουθεί κανείς ό,τι ευκαιρίες δίνει η τεχνολογία, αλλά ταυτόχρονα και να ερμηνεύεις τις πολιτικές τάσεις. Οι πολιτικοί θα καθορίσουν ποια τεχνολογία θα είναι ο νικητής».

Και προσέθεσε:

«Όταν οι κυβερνήσεις αποφασίζουν να υποστηρίξουν το ντίζελ, τότε ο καταναλωτής πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν οι κυβερνήσεις στέλνουν σημάδια ότι δεν είναι καλό και σταματούν τα κίνητρα και λένε ότι θα τα απαγορεύσουν, ο κόσμος γυρνάει την πλάτη. Το ντίζελ καταδικάζεται επειδή οι υπεύθυνοι χάραξης της πολιτικής το καταδίκασαν. Αυτό είναι όλο»._X.A.

Διαβάστε επίσης: Υβριδικές εκδόσεις για Renault Clio, Captur και Megane το 2019, έρχεται το «φθηνό» και ηλεκτρικό K-ZE

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ