top icon
Νέα

Οδηγός έλαβε πρόστιμο 121.000 € για υπερβολική ταχύτητα – Δείτε σε ποια χώρα

Ο 76χρονος κινούνταν με 82 χλμ./ώρα σε δρόμο με όριο τα 50 χλμ./ώρα. Εκτός από το υπερόγκο ποσό που κλήθηκε να πληρώσει, του πήραν και το δίπλωμα για 10 μέρες.

Σε κάποιες χώρες, όπως η Φινλανδία, οι ποινές για ορισμένες παραβάσεις του αντίστοιχου ΚΟΚ, όπως αυτή του ορίου ταχύτητας καθορίζονται με βάση το εισόδημα του οδηγού. Παρόλα αυτά, τα 121.000 € που κλήθηκε να πληρώσει ο κύριος Anders Wiklof φαντάζουν υπερβολικά, αν αναλογιστούμε ότι ξεπέρασε το όριο μόλις για 32 χλμ./ώρα.

Βέβαια, στη Φινλανδία, οι κανόνες είναι κανόνες και όλοι οφείλουν να τους τηρούν. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πέλεκυς πέφτει βαρύς.

Το περιστατικό με τον κύριο Wiklof σημειώθηκε στους νήσους Άλαντ. Ο Φινλανδός, ένας απο τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, κινούνταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του με 82 χλμ./ώρα, σε σημείο όπου η επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 50 χλμ./ώρα. Οπότε, όταν τον σταμάτησε η αστυνομία, ελέγχθηκε το εισόδημά του και αποφασίστηκε με βάση τους υπολογισμούς, να πληρώσει 121.000 € για την παράβαση.

Πώς αντέδρασε ο οδηγός στην κλήση

Εκτός απο τα χρήματα που κλήθηκε να πληρώσει ο πάμπλουτος Φινλανδός, του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 10 ημέρες. Ο ίδιος, δήλωσε σε τοπικά Μέσα, πως λυπάται πραγματικά γι΄αυτό που συνέβη, αναγνωρίζοντας το λάθος του.

πρόστιμο

Επιπλέον, σημείωσε ότι γνώριζε πως μπήκε σε ζώνη με ανώτατο όριο τα 50 χλμ./ώρα και επιχείρησε να μειώσει ταχύτητα, αλλά δεν πρόλαβε. Τέλος, υποστήριξε πως ελπίζει τα χρήματα του προστίμου να διατεθούν για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το ακριβότερο πρόστιμο που έχει δοθεί ποτέ για υπερβολική ταχύτητα;

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο 76χρονος επιχειρηματίας έχει ιδιαίτερη σχέση με την αστυνομία και τις ποινές, καθώς το 2018 είχε κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 63.680 € και το 2013 σχεδόν 95.000 €, για παραβάσεις που σχετίζονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της χώρας του.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ