top icon
Κόσμος

Το έργο τέχνης της Pagani που κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ

Το έργο τέχνης που ονομάζεται Pagani Huayra Codalunga δημιουργήθηκε από την Pagani Grandi Complicazioni και είναι ένας φόρος τιμής στα διαχρονικά σχήματα των Ιταλών κατασκευαστών αμαξωμάτων και αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1960.

Το 2018, δύο συλλέκτες της Pagani ζήτησαν από τον Horacio Pagani να κατασκευάσει μια έκδοση της Pagani Huayra Coupé με μακριά ουρά. Η Pagani Huayra Codalunga η οποία δημιουργήθηκε από το τμήμα Pagani Grandi Complicazioni είναι μια ξεχωριστή δημιουργία η οποία μαγνητίζει τα βλέμματα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Η Pagani Huayra Codalunga θα παραχθεί σε πέντε μόλις μονάδες με την τιμή να ξεκινά από τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο το συγκεκριμένο μοντέλο εξαντλήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Pagani

Ένα ξεχωριστό εγχείρημα

Παρόλο που η Pagani Huayra Codalunga θα παραχθεί σε μόλις πέντε μονάδες, χρησιμοποιήθηκαν σημαντικοί πόροι για τη δημιουργία ενός hypercar που θα ακολουθεί τις τάσεις της εποχής. Το συγκεκριμένο έργο τέχνης της Pagani, σχεδιάστηκε μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ αντλήθηκαν στοιχεία από τις δημιουργίες του Leonardo da Vinci, με την ιταλική εταιρεία να υιοθετεί την άποψη πως η τέχνη και η επιστήμη μπορούν να υπάρξουν σε τέλεια αρμονία.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια στενής συνεργασίας με τους δύο πελάτες για να οριστικοποιηθεί το πως θα είναι η εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η Pagani Huayra Codalunga δέχθηκε ένα νέο και πολύ μεγαλύτερο πίσω τμήμα η επιφάνεια του οποίου αντιστοιχεί σε περίπου 1,5 τ.μ. Κάτω από το κομψό και ελικοειδές σχήμα του νέου μοντέλου κρύβεται η υπερσύγχρονη μηχανολογία της Pagani.

Pagani

Ο γνωστός V12 twin-turbo κινητήρας των 6,0 λίτρων που φέρει τη σφραγίδα της AMG αποδίδει 840 ίππους και 1.100 Nm ροπής. Το νέο σύστημα εξάτμισης τεσσάρων απολήξεων της Codalunga, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο ζυγίζει μόλις 4,4 κιλά και είναι ένας φόρος τιμής στο αυτοκινητιστικό πάθος. Η ειδική κεραμική επίστρωση ολοκληρώνει τον φόρο τιμής στα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Λε Μαν.

Pagani

Στο εσωτερικό της Pagani Huayra Codalunga κυριαρχεί η ιταλική φινέτσα. Σε αυτό το ιδιαίτερο μοντέλο, επιλέχθηκε η χρήση ουδέτερων χρωμάτων για να θυμίσουν τις αποχρώσεις του παρελθόντος και να αναδείξουν την απλότητα του σχεδιασμού του αυτοκινήτου. Τα δομικά μέρη της Codalunga διατηρούν το φινίρισμα από ανθρακόνημα ενώ η χειροποίητη πινελιά φαίνεται επίσης στα παλαιωμένα δέρματα σουέτ που υπάρχουν σε αρκετά σημεία του εσωτερικού του οχήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Pagani
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ