top icon
Κόσμος

Πως η Kia μεταμορφώνει την κινητικότητα στην Ευρώπη

Η Kia συνεχίζει τo σχέδιο μετασχηματισμού της προκειμένου να γίνει πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, με έμφαση στους ανθρώπους, τον πλανήτη και την κερδοφορία.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, η Kia παρουσίασε το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό EV9 στην Ευρώπη, παρέχοντας ταυτόχρονα στοιχεία και ενημέρωση για την εταιρική στρατηγική της, η οποία, μέσα από τις τελευταίες καινοτομίες της, θα βοηθήσουν τη μάρκα να μεταμορφώσει την κινητικότητα στη γηραιά ήπειρο συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Αυτές οι ανακοινώσεις βασίζονται στην επιτυχημένη στρατηγική «Plan της εταιρείας, που φιλοδοξεί να γίνει πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας που υποστηρίζεται από τρεις βασικούς πυλώνες: «άνθρωποι», «πλανήτης» και «κερδοφορία». Κάτω από αυτούς τους πυλώνες, η Kia προσπαθεί να ενισχύσει την αξία των πελατών ακολουθώντας μια πελατοκεντρική προσέγγιση στις επιχειρήσεις, μειώνοντας τις εκπομπές και χρησιμοποιώντας πιο βιώσιμα υλικά και να δημιουργήσει έσοδα.

Η αυξανόμενη γκάμα των EV που θα κυκλοφορήσει η Kia μέχρι το 2027 είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διατήρηση της Ευρώπης ως τη Νο 1 αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας, με το λανσάρισμα του EV9 στην Ευρώπη να έρχεται αφού η Kia σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο, εκ των οποίων το 34,9% ήταν ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Kia

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Kia σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο 55% (2,38 εκατομμύρια μονάδες) έως το 2030. Αυτό ενισχύεται από την επένδυση της Kia ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, με το 45% να αφιερώνεται σε μελλοντικούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως η ρομποτική, η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση.

Η θέση της Kia στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη. Η εταιρεία πούλησε 542.423 οχήματα στην Ευρώπη πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 7,9% από το 2021. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποτελούσαν το 35,9% αυτών των πωλήσεων. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στο ταξίδι της Kia να γίνει πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, με την εταιρεία να στοχεύει σε αύξηση 28,5% των EVs στην Ευρώπη τα επόμενα επτά χρόνια.

Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν με την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης με στόχο ετήσιες πωλήσεις παγκοσμίως 1,6 εκατομμυρίων ηλεκτρικών μπαταριών έως το 2030. Το πλάνο της Kia περιλαμβάνει επίσης την επέκταση της εφαρμογής συνδεδεμένων χαρακτηριστικών και τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης σε όλα τα νέα οχήματα, ώστε να είναι έτοιμα για το μέλλον. Στην Ευρώπη, η Kia σχεδιάζει να παράγει μικρού και μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικά οχήματα από το 2025 και μετά στο εργοστάσιό της στη Σλοβακία, καθώς αποτελούν τους βασικούς μοχλούς των πωλήσεων στην περιοχή.

Στην επίτευξη αυτής της αύξησης των EV θα συμβάλει ένα συνεχώς διευρυνόμενο ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει την παροχή πρόσβασης στους πελάτες σε περισσότερα από μισό εκατομμύριο σημεία φόρτισης σε 28 χώρες, χάρη σε συνεργασίες με την Ionity (1.900 σημεία φόρτισης πέρυσι) και την Digital Charging Solutions. Επιπλέον, άλλα 56 βρίσκονται υπό κατασκευή και μέχρι το 2025, ενώ ο αριθμός των τοποθεσιών Ionity αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερα από 1.000 με 7.000 σημεία φόρτισης. Από την άλλη πλευρά, η DCS προσφέρει περισσότερα από 500.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη, καθιστώντας την το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης στην περιοχή.

Kia

Η Kia σκέφτεται επίσης πέρα ​​από τα οχήματα προκειμένου να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Η προηγμένη συνδεσιμότητα του EV9 θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της ενεργειακής βιομηχανίας της Ευρώπης, με τεχνολογία από όχημα σε δίκτυο. Αυτό επιτρέπει σε οχήματα, όπως το EV9, να αποθηκεύουν ενέργεια που αποκτάται από ανανεώσιμες πηγές και να την επιστρέφουν πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι η μπαταρία του EV9 θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει μια μέθοδο αποθήκευσης για να επιταχύνει και να διευρύνει τη χρήση της πράσινης ενέργειας.

Στη Γερμανία, η Kia Europe συνεργάστηκε με την εταιρική start-up encore | Η DB, από την Deutsche Bahn, για τη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας δεύτερης ζωής από χρησιμοποιημένες μπαταρίες EV που αφαιρέθηκαν από οχήματα Kia. Ένα πρώτο κοινό πιλοτικό έργο αναπτύχθηκε με επιτυχία και παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2022 στο Βερολίνο. Η πλειοψηφία των μπαταριών Kia είναι ήδη έτοιμη για τη δεύτερη ζωή τους. Με αυτές τις μπαταρίες, η start-up, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιλοτική της φάση, άρχισε να παρέχει έτοιμα προς χρήση συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών Second Life στους πελάτες.

Στην Ολλανδία, η Kia συνεργάζεται με την ολλανδική κυβέρνηση για το έργο Safety Priority Services, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες του δρόμου περισσότερες και βελτιωμένες προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, μέσω του ταμπλό του οχήματος ή του συστήματος πλοήγησης. Αυτό το έργο στοχεύει στη βελτίωση της κινητικότητας και της ασφάλειας για όλους τους χρήστες του δρόμου και έχει τη δυνατότητα να παρέχει βασικές γνώσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε άλλες χώρες.

Kia

Kia: Ένα βιώσιμο και συνδεδεμένο μέλλον για μοναδικές οδηγικές εμπειρίες

Για να ηγηθεί της μελλοντικής αγοράς κινητικότητας και να αναπτύξει βιώσιμα προϊόντα, η Kia έχει προσδιορίσει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, την απόδοση και τη σχεδίαση ως τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της.

Η βιωσιμότητα τονίζεται από τα 34 κιλά φιλικών προς το περιβάλλον υλικών που έχουν εφαρμοστεί σε διάφορα μέρη του EV9. Η Kia σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό των εφαρμογών ανακυκλωμένου πλαστικού σε νέα οχήματα στο 20% έως το 2030 και υποστηρίζει την The Ocean Cleanup, έναν παγκόσμιο περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό, για τη συλλογή πλαστικών απορριμμάτων από τον ωκεανό.

Kia

Η Kia θα συνεχίσει να μειώνει τις εκπομπές άνθρακα για να επιτύχει μηδενικό αποτύπωμα σε όλα τα στάδια της αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, της παραγωγής, του εφοδιασμού και της διάθεσης, καθώς και στο στάδιο χρήσης των οχημάτων από τον πελάτη, έως το 2045. Η Kia καινοτομεί επίσης για τη βελτίωση της μπαταρίας για να πετύχει ταχύτερο χρόνο φόρτισης, μεγαλύτερη εμβέλεια και μειωμένο βάρος – ενώ στοχεύει στη μείωση του συνολικού κόστους των μπαταριών κατά 25%, σε σύγκριση με τις τιμές του 2018, έως το 2026.

Η συνδεσιμότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μετάβασης της Kia στην ανάπτυξη οχημάτων που καθορίζονται από λογισμικό (SDV). Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί λογισμικό που να έχει ενσωματωμένο έλεγχο σε διάφορα συστήματα και υλικό, να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης του οχήματος, να μειώσει το σχετικό κόστος και να ενεργοποιήσει εξατομικευμένες υπηρεσίες οχημάτων. Τα SDV θα υποστηρίζονται από ένα συνδεδεμένο cloud δεδομένων αυτοκινήτου από το 2025 το οποίο θα περιλαμβάνει πρόσβαση σε υπηρεσίες που βασίζονται σε δεδομένα και over-the-air ενημερώσεις που θα επιτρέπουν στους πελάτες να αναβαθμίσουν τα οχήματά τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Ως βασικά στοιχεία της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, η Kia σχεδιάζει να εστιάσει τις δυνατότητές της στην οδηγική εμπειρία και τη διαφοροποιημένη σχεδίαση. Η επένδυση στο υψηλών επιδόσεων EV9 GT είναι προ των πυλών, συνεχίζοντας την ενίσχυση της σπορ εικόνας της μάρκας μετά το EV6 GT. Όσον αφορά τη σχεδίαση, η Kia θα συνεχίσει να εφαρμόζει τον φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό με βάση τη φιλοσοφία «Opposites United».

Kia EV9

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ