top icon
Κόσμος

Που θα βρίσκεται το νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών της VW;

Η VW έχει στο τραπέζι περισσότερες από μία επιλογές όσον αφορά τη χώρα που θα εγκαταστήσει το πρώτο από τα έξι νέα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών που πρόκειται να δημιουργήσει στην Ευρώπη.

Η VW πρόκειται να αποφασίσει το επόμενο έτος για την ακριβή τοποθεσία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στη γηραιά ήπειρο. Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο θα έχει την έδρα του στην Ανατολική Ευρώπη, όπως δήλωσε σήμερα ο Γερμανός κατασκευαστής, αποτελώντας το πρώτο από τα έξι που προτίθεται να δημιουργήσει η εταιρεία στην ευρύτερη περιφέρεια της ηπείρου έως το 2030.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της VW, η ετήσια παραγωγική ικανότητα όλων των ως άνω μονάδων θα ανέλθει στις 240 GW, τιμή που θα εξασφαλίσει επάρκεια μπαταριών για τα μελλοντικά EV οχήματά της.

Για την πρώτη μονάδα υποψήφιες χώρες είναι η Τσεχία, η Σλοβακία, η Πολωνία και η Ουγγαρία.

VW

«Όπως γνωρίζετε, αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψη για αυτή την απόφαση είναι οι συνθήκες κάθε χώρας, το οικονομικό περιβάλλον, η στρατηγική για την ηλεκτρική κινητικότητα και το πλαίσιο των επιδοτήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της VW.

Όπως αναφέρουν σήμερα διεθνή δίκτυα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του VW Group Herbert Diess και ο Thomas Schmall, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, επισκέφθηκαν την Τσεχία.

Από τη μεριά του, ο CEO της Skoda Thomas Schaefer δήλωσε ότι η Τσεχική Δημοκρατία, αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για «τουλάχιστον ένα» από τα εργοστάσια κατασκευής μπαταριών της VW.

VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ