Επικαιρότητα Κόσμος

Πρεμιέρα για το νέο BMW Vision Μ Next των 600 ίππων [+video]

Η BMW παρουσίασε σήμερα το Vision M Next, ένα αυτοκίνητο που δείχνει με τον πλέον σαφή τρόπο ποια είναι η κατεύθυνση που οι Βαυαροί θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον στον τομέα των ηλεκτροκίνητων, και δη των υβριδικών, σπορ κατασκευών.

Η BMW αποκάλυψε σήμερα στο Μόναχο το πρωτότυπο Vision M Next, λίγους μήνες πριν την επίσημη αποκάλυψη του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου. Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα υπερ-σύγχρονο κουπέ που έρχεται μετά από τέσσερις δεκαετίες να αναβιώσει την εμβληματική Μ1, φυσικά σε μία εκτέλεση πλήρως προσαρμοσμένη στα δεδομένα της κινητικότητας του παρόντος, αλλά και του πολύ άμεσου μέλλοντος. Όπως όλα μαρτυρούν, θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των σπορ μοντέλων του M Division, μοιραζόμενο πολλά μέρη με τον διάδοχο του i8 – κάτι βέβαια που μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα από τους ιθύνοντες της BMW.

Την καρδιά του πρωτότυπου συνθέτουν μία υβριδική μονάδα αποτελούμενη από έναν 2λιτρο θερμικό κινητήρα τούρμπο που στο εγγύς μέλλον θα «εξαπλωθεί» στη γκάμα των μοντέλων M και δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί από την ίδια την BMW, η οποία και θα τους κατασκευάζει. Με τον 4κύλινδρο κινητήρα να βρίσκεται εγκατεστημένος πίσω από την πλάτη των αποκλειστικά δύο επιβατών του Vision M Next, οι δύο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι στους δύο άξονες – ένας στο οπίσθιο και ένας στον εμπρόσθιο.

Σύμφωνα με την BMW, η συνδυαστική ισχύς των τριών μονάδων ανέρχεται στους 600 ίππους, με την ηλεκτρική αυτονομία της κατασκευής να ανέρχεται στα 100 χλμ. Θεωρητικά, το «0-100» θα ολοκληρώνεται σε χρόνο μικρότερο των 3 δλ. με την τελική να ανέρχεται στα 300 χλμ./ώρα, τιμές που θα καθιστούν την έκδοση παραγωγής που θα δούμε να παρουσιάζεται «στις αρχές της επόμενης δεκαετίας» ταχύτερη από το τρέχον» i8, το οποιο τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα αποτελούμενο από έναν 3κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα και δύο ηλεκτρο-μοτέρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτότυπο Vision M Next βασίζει την φιλοσοφία του πάνω σε πέντε άξονες, όπως αυτοί καταδεικνύονται μέσα από τα αρχικά D+ACES. Όπου «D», σημειώστε Design, όπου «A», Autonomous, «E» όπως Electrification και «S» όπως Services.

«Το BMW Vision M Next παρέχει μια ματιά στο μέλλον της σπορ οδήγησης», δηλώνει ο Adrian van Hooydonk, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του BMW Group Design.

Και συμπληρώνει:

 «Όταν το BMW Vision iNEXT έδειξε τον τρόπο με τον οποόο η αυτόνομη οδήγηση θα μεταμορφώσει τη ζωή στα οχήματά μας, το BMW Vision M NEXT έρχεται να καταδείξει πώς η τεχνολογία τελευταίας γενιάς μπορεί επίσης να κάνει την εμπειρία της οδήγησης πιο καθαρή και πιο συναισθηματική»._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου