top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για την έκδοση παραγωγής του VW ID.Buzz στις 9 Μαρτίου

H VW επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει στις 9 Μαρτίου την τελική έκδοση παραγωγής του ID.Buzz επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα εμβληματικό μοντέλο – αυτή τη φορά με αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Η VW θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του πολυαναμενόμενου ID.Buzz, μιας ηλεκτρικής μετενσάρκωσης του αγαπημένου της Microbus, στις 9 Μαρτίου – και όπως δήλωσε ο Γερμανός κατασκευαστής, το εν λόγω μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί αρχικά στις ΗΠΑ στα τέλη του 2023.

Το ID.Buzz θα είναι ένα από τα «πιο διασκεδαστικά μοντέλα» που αναμένονται από τη VW από τότε που η εταιρεία κυκλοφόρησε το νέο Beetle στα τέλη της δεκαετίας του ’90, δήλωσε ο Scott Keogh, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της VW στη Βόρεια Αμερική.

Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρεάς, Herbert Diess, έγραψε στο Twitter την Πέμπτη: «Ο θρύλος επιστρέφει στις 09/03/22!», με τη σχετική μάλιστα ανάρτηση να περιείχε επίσης ένα «κινούμενο» σκίτσο του προφίλ του νέου ID.Buzz.

Θυμίζουμε ότι η VW έχει παρουσιάσει μια σειρά από πρωτότυπα του νέου Microbus την τελευταία δεκαετία – όπως το Budd.e και το Bulli – που ποτέ όμως δεν έφτασαν στη γραμμή παραγωγής της εταιρείας, προς απογοήτευση των θαυμαστών του μοντέλου.

Ο Scott Keogh ξεκαθάρισε ότι η έκδοση με τρεις σειρές καθισμάτων του ID.Buzz θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ – εκεί όπου το αρχικό microbus έγινε σύμβολο – στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Στην Ευρώπη η έκδοση παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει με δύο σειρές καθισμάτων με 5θέσια διάταξη.

Προς το παρόν η γερμανική εταιρεία δεν ανοίγει τα χαρτιά της αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές του νέου VW ID.Buzz, αν και βέβαιο είναι ότι πολλές – αν όχι όλες – θα προέρχονται από το ομογάλακτο ID.4 όσον αφορά τις ηλεκτρικές κινητήριες μονάδες και τη χωρητικότητα των μπαταριών με τις οποίες θα διατίθεται.

VW ID.Buzz

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ