top icon
Κόσμος

Skoda Enyaq Coupe iV: Πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου (video)

Το ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe iV θα παρουσιαστεί επίσημα τον επόμενο μήνα προτάσσοντας τα γνωστά πλεονεκτήματα της απλής έκδοσης και έναν… προκλητικό για την κατηγορία αεροδυναμικό συντελεστή.

Το νέο Skoda Enyaq Coupe iV, το οποίο έχουμε δει στις αρχές Σεπτεμβρίου μόνο ως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 31 Ιανουαρίου, όπως επίσημα ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό εργοστάσιο.

Όπως αναφέρει η Skoda, η σπορ έκδοση του ηλεκτρικού της μοντέλου θα διαθέτει τον καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας στην κατηγορία του με τη σχετική τιμή να φτάνει το 0,234.

Skoda Enyaq Coupe iV

Όπως το Enyaq iV, το νέο Skoda Enyaq Coupe iV βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα Modular Electrification Toolkit (MEB) του VW Group. Σε σχέση με το πρώτο, διαθέτει μια διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση από την κολόνα Β και μετά, με τη γραμμή της οροφής να έχει μεγαλύτερη κλίση προς τα πίσω, και να «ενώνεται με την πόρτα του χώρου αποσκευών, καταλήγοντας σ’ ένα πιο «αιχμηρό» πίσω μέρος.

Το teaser βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Skoda αποκαλύπτει επίσης το Crystal Face του Skoda Enyaq Coupe iV, το οποίο απαρτίζεται από 131 LED που φωτίζουν τη χαρακτηριστική μάσκα του Τσέχου κατασκευαστή.

Με μήκος 4.653 χλστ. και ύψος 1.617 χλστ., το νέο Enyaq Coupe iV είναι 4 χλστ. μακρύτερο από το Enyaq iV και 1 μόλις χλστ. ψηλότερο. Φτάνοντας τα 1.879 χλστ. και 2.765 χλστ. αντίστοιχα, το πλάτος και το μεταξόνιο και των δύο μοντέλων είναι πανομοιότυπα, ενώ ο χώρος αποσκευών της κουπέ έκδοσης των 570 λίτρων είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα 585 λίτρα της SUV εκδοχής του μοντέλου.

Η Skoda θα προσφέρει δύο μεγέθη μπαταρίας και τρεις διαφορετικές παραλλαγές ισχύος για το Enyaq Coupe iV. Η έκδοση με το διακριτικό «60» είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 62 kWh, εκ των οποίων τα 58 kWh μπορούν να χρησιμοποιηθούν, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 132 kW (180 ίππους) και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων.

Skoda Enyaq Coupe iV

Το Enyaq Coupe iV 80 είναι εφοδιασμένο με έναν επίσης ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει 150 kW (204 ίππους). Όταν είναι εξοπλισμένο με την μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα: 77 kWh) και χάρη στην κορυφαία για την κατηγορία αεροδυναμική του αυτοκινήτου, η αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση μπορεί να φτάσει στα 535 χιλιόμετρα.

Το Enyaq Coupe iV 80x είναι εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί επίσης έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 80 kW στον εμπρός άξονα. Μαζί, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνολικά 195 kW, δηλαδή 265 ίππους. Χρησιμοποιώντας επιτοίχιο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος με ισχύ 11 kW, η φόρτιση της μπαταρίας του Τσέχικου EV μπορεί να ολοκληρωθεί πλήρως από 6 έως και 8 ώρες. Το Enyaq Coupe iV μπορεί επίσης να φορτιστεί σε δημόσιους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC με ισχύ έως 125 kW.

Skoda Enyaq Coupe iV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ