top icon
Κόσμος

«Σοκαριστικές» και «αστρονομικές» οι αμοιβές του Tavares δηλώνουν Macron και Le Pen

Αλήθειες ή πολιτικά παιχνίδια με φόντο τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών;

Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις  του κυβερνητικού εκπροσώπου της Γαλλίας για τις «μη  φυσιολογικές» ετήσιες αμοιβές του CEO της Stellantis, Carlos Tavares, τη σκυτάλη πήραν σήμερα οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο κομμάτων που διεκδικούν σε εννέα μέρες από σήμερα τον προεδρικό θώκο, στο δεύτερο γύρο των εκλογών που πραγματοποιούνται στη χώρα.

Καθώς οι αμοιβές των στελεχών καθίστανται «καυτό θέμα» σε μια σφιχτή, όπως προμηνύεται, προεδρική κούρσα που επικεντρώνεται στα οικονομικά ζητήματα, τόσο ο πρόεδρος Emmanuel Macron όσο και η ακροδεξιά αντίπαλός του, Marine Le Pen, χαρακτήρισαν «σοκαριστικό» και «αστρονομικό», αντίστοιχα, το πακέτο αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου της Stellantis,.

Το πακέτο αποζημίωσης του Carlos Tavares για το 2021 είναι περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ, συν ένα πακέτο μετοχών αξίας περίπου 32 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και μιας μακροπρόθεσμης αποζημίωσης ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

«Μιλάμε για αστρονομικά ποσά εδώ», είπε ο Emmanuel Macron μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο franceinfo. «Θα πρέπει να βάλουμε ένα ανώτατο όριο σε αυτά τα ποσά. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν ενεργήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν προβλήματα αγοραστικής δύναμης, δυσκολίες και άγχος στη ζωή τους και να βλέπουν τέτοια ποσά», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας ότι διαφορετικά «η κοινωνία θα εκραγεί».

Κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος, η Le Pen δήλωσε:

«Φυσικά, είναι σοκαριστικό. Είναι ακόμα πιο σοκαριστικό όταν πρόκειται για έναν  Διευθύνων Σύμβουλο που έχει βάλει την εταιρεία σε δύσκολη θέση και παίρνει σημαντικά ποσά», είπε στην τηλεόραση BFM.

Εκπρόσωπος της Stellantis δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις θέσεις των πολιτικών προσθέτοντας ότι ο όμιλος θα δώσει εξηγήσεις για το πακέτο αποδοχών του Carlos Tavares στην έκθεση που πρόκειται να δημοσιεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πάνω από το 52% των μετόχων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του επενδυτικού ταμείου Bpifrance που υποστηρίζεται από τη γαλλική κυβέρνηση, καταψήφισαν την Τετάρτη το πακέτο αποζημίωσης του Carlos Tavares για το 2021 πραγματοποιώντας μια σχετική, πλην όμως μη δεσμευτική, ψηφοφορία.

Μόλις εννέα ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο που θα καθορίσει ποιος θα ηγηθεί της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Macron προηγείται ελαφρώς από τη Le Pen.

Carlos Tavares - Stellantis

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ