top icon
Επικαιρότητα

Στο Τόκιο ο προπομπός της επόμενης γενιάς Nissan Z

Το concept που θα δούμε τον Οκτώβριο στην πρωτεύουσα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου θα αντελεί πιθανότατα την έμπνευσή του από το πρωτότυπο Esflow, ενώ την τελική έκδοση παραγωγής θα τη δούμε το 2019.

 

H έκτη γενιά του Nissan Z έμεινε μαζί μας μέχρι το 2008 κι από τότε είμαστε σε μακρά αναμονή για το επόμενο μοντέλο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στα τέλη του φετινού Οκτωβρίου, στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, θα δούμε επιτέλους τον προπομπό της επόμενης γενιάς. Πιστεύεται πως αυτή θα έχει τις εκπληκτικές αναλογίες των Z cars, αλλά με μικρότερο μεταξόνιο. Επίσης θα είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική FR-L, η οποία ήταν ο οδηγός για την ανάπτυξη του Infiniti Q60.

Εισαγωγικός κινητήρας του εκτιμάται πως θα είναι ο τρίλιτρος biturbo V6, με 300 ίππους απόδοσης και 400 Nm ροπής. Στην υβριδική του έκδοση θα συνεργάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα των 160 ίππων, με τον οποίο η συνδυασμένη ισχύς θα βρίσκεται κοντά στους 450 ίππους (υπάρχουν βέβαια και πηγές που την ανεβάζουν στους 500). Χρέη κιβωτίου ταχυτήτων θα επιτελέσει ασφαλώς ένα διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων.

Με τα προαναφερθέντα ξεκαθαρίζει και η θεωρία που έλεγε πως η επόμενη γενιά Nissan Z θα έχει crossover χαρακτηριστικά, με οδηγό το concept Gripz. O επικεφαλής της Nismo Hiroshi Tamura την ακύρωσε, αναφέροντας πως ο αντικαταστάτης του 370Z θα διαμορφωθεί σε ένα πιο mainstream μοντέλο, ελαφρώς μικρότερο, με οικονομικότερο κινητήρα και πιο εφικτή τιμή εκκίνησης (περίπου 30.000 δολάρια, σενάριο που ακούγεται ονειρικό για τους εραστές της Αυτοκίνησης).

Το concept που θα δούμε τον Οκτώβριο στην πρωτεύουσα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου θα αντελεί πιθανότατα την έμπνευσή του από το πρωτότυπο Esflow, που είχε τον κινητήρα στο κέντρο και την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ την τελική έκδοση παραγωγής θα τη δούμε το 2019.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ