top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το πρώτο SUV της Polestar

Η σουηδική Polestar μας δείχνει για πρώτη φορά το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό της SUV: το Polestar 3.

H Polestar, η ανεξάρτητη πλέον εταιρεία που «προέκυψε» από τους κόλπους της σουηδικής Volvo, συνεχίζει… αθόρυβα την εξελικτική της πορεία ούσα έτοιμη να παρουσιάσει επίσημα και για πρώτη φορά το πρώτο της SUV. Που για την περίσταση είναι το νέο Polestar 3.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της πρώτης φωτογραφίας του Polestar 3 δίχως ίχνος εξωτερικού καμουφλάζ, το λανσάρισμά του «σηματοδοτεί την είσοδο της Polestar σε μια κατηγορία με το υψηλότερο περιθώρια κέρδους και ανάπτυξης στην αυτοκινητοβιομηχανία, και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ».

Το Polestar 3 θα προσφέρει, με την πάροδο του χρόνου, αυτόνομη λειτουργία σε αυτοκινητόδρομο που θα τροφοδοτείται από τον καλύτερο στην κατηγορία αισθητήρα LiDAR της Luminar και την κεντρική υπολογιστική ισχύ της NVIDIA. Κατά το λανσάρισμά του, το Polestar 3 θα διαθέτει έναν αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες στοχεύοντας σε αυτονομία που με μια φόρτιση που θα ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα.

Polestar 3

Όπως ανακοίνωσε ο Σουηδός κατασκευαστής, η παραγωγή του νέου Polestar 3 θα λαμβάνει χώρα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα από τις αρχές του 2023 – οι ενδιαφερόμενοι ωστόσο θα μπορούν να προβούν σε παραγγελία από το προσεχές φθινόπωρο και μετά.

«Το Polestar 3 είναι το SUV για την ηλεκτρική εποχή. Η σχεδιαστική μας ταυτότητα εξελίσσεται με αυτό το σύγχρονο, μεγάλο πολυτελές EV», δήλωσε ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. «Με αυτό το αυτοκίνητο, επαναφέρουμε το “σπορ” στο SUV, παραμένοντας πιστοί στις ρίζες μας».

Η Polestar σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε έτος για τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας με το Polestar 3, και στοχεύει να αυξήσει την παρουσία της σε τουλάχιστον 30 αγορές σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2023. Όλα τα παραπάνω υποστηρίζουν τα σχέδια της Polestar να 10πλασιάσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της από περίπου 29.000 που ήταν το 2021 σε περίπου 290.000 έως το τέλος του 2025.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ