Επικαιρότητα Κόσμος

Συνεχίζονται οι δοκιμές πρόσκρουσης για το ηλεκτρικό Rimac C_Two (+video)

Η Rimac προχωρά στην ολοκλήρωση των δοκιμών πρόσκρουσης του ηλεκτρικού C_Two των 1.912 ίππων με στόχο την πιστοποίησή του και την έναρξη της παραγωγής του στις αρχές του 2021.

Από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018, οι 800 και πλέον εργαζόμενοι, σχεδιαστές και μηχανικοί της Rimac Automobili στη Sveta Nedelja της Κροατίας έχουν καταφέρει να δώσουν σάρκα και οστά στο εξωφρενικό C_Two των 1.912 ίππων χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί σχεδόν εξολοκλήρου από τους ίδιους.

Πλέον, λίγους μήνες πριν την έναρξη της παραγωγής του, το C_Two υποβάλλεται σε μια σειρά εξαντλητικών δοκιμών, μέρους των οποίων είναι και εκείνες που αφορούν την αντοχή που προσφέρει αλλά και την ασφάλεια που εξασφαλίζει στους επιβάτες του στα τυποποιημένα crash tests. Εν προκειμένω, η Rimac Automobili τεστάρει το νέο C_Two σε δοκιμή πρόσκρουσης με το 40% της μετωπικής επιφάνειας του οχήματος, το οποίο κινείται με σταθερή ταχύτητα 56 χλμ./ώρα, να συγκρούεται με παραμορφώσιμο εμπόδιο.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό και αρκούντως κατατοπιστικό βίντεο:

Σύμφωνα με την Rimac Automobili, στην εν λόγω δοκιμή δεν παρατηρήθηκε καμία ζημιά στο monocoque – πολλών δε μάλλον κάποια παραμόρφωση στην καμπίνα – ενώ σε «νόμιμα» πλαίσια κινήθηκαν και οι δυνάμεις που ασκήθηκαν στον οδηγό και τον συνεπιβάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα δοκιμών στον πραγματικό κόσμο του νέου C_Two ξεκίνησε το 2019, αμέσως μετά την ολοκλήρωση πολλών προσομοιώσεων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας. Στο πλαίσιο της πιστοποίησης του μοντέλου, η οποία θα δώσει το πράσινο φως για τη διάθεσή του στις κατά τόπου αγορές, η Rimac Automobili θα παράγει 13 συνολικά πρωτότυπα του C_Two, καθώς και 5 οχήματα προ-παραγωγής – αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι τα 11 από τα 18 θα καταστραφούν κατά τη διάρκεια τέλεσης των απαραίτητων δοκιμών σύγκρουσης.

Διαβάστε επίσης: Ένα Rimac C_Two για τον Nico Rosberg

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου