top icon
Κόσμος

Tesla: Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε

Η Tesla ανακοίνωσε την κατασκευή όχι ενός αλλά δύο εργοστασίων, στα οποία θα παράγει μπαταρίες για 1,5 εκατ. EV ετησίως καθώς και το νέο Semi.

Η Tesla συνεχίζει να ενισχύει το κατασκευαστικό της αποτύπωμα, και επομένως την παραγωγή ολοένα και περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών.

Το τελευταίο «χτύπημα» της Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανίας στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αφορά τη σημερινή εξαγγελία για την κατασκευή δύο νέων μονάδων παραγωγής μπαταριών και οχημάτων στη Νεβάδα των ΗΠΑ, οι οποίες θα συμπληρώσουν, τρόπον τινά, την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει συνολικά 3,6 δις δολάρια μεγαλώνοντας τις εγκαταστάσεις του Gigafactory Nevada και δημιουργώντας μια μονάδα για την κατασκευή μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 100 GWh σε ετήσια βάση – οι συγκεκριμένοι συσσωρευτές θα ανήκουν στην οικογένεια 4680 και θα μπορούν να τροφοδοτούν έως και 1,5 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον χρόνο.

Η δεύτερη μονάδα θα εστιάζει αποκλειστικά στην κατασκευή του ηλεκτρικού φορτηγού Semi.

Συνολικά, οι δύο νέες εγκαταστάσεις θα αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας κατά 3.000 υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης: H νέα αντλία θερμότητας της Tesla κάνει τη διαφορά

Διαβάστε επίσης: Η Tesla, η Pepsi και ο Elon Musk

Tesla Semi

Το πρώτο Gigafactory της Tesla

Το 2014, η Tesla επένδυσε 3,5 δις δολάρια στη Νεβάδα με το πρώτο Gigafactory. Στόχος τότε ήταν η δημιουργία μιας εγκατάστασης ικανής να παράγει κυψέλες με συνολική χωρητικότητα 35 GWh ετησίως που θα τροφοδοτούσαν περίπου 500.000 οχήματα ανά έτος.

Αυτό το επίπεδο παραγωγής μπαταριών ήταν… πρωτόγνωρο για μία μόνο εγκατάσταση εκείνη την εποχή, με την προσδοκώμενη παραγωγή να είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη για ολόκληρο το 2013 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο σχεδιασμό της εταιρείας ήταν η πρόσληψη 6.500 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, αριθμός που τελικά ανήλθε σε 11.000.

Μέχρι σήμερα, η μονάδα της Tesla στη Νεβάδα έχει κατασκευάσει 7,3 εκατ. κυψέλες μπαταριών (37 GWh ετησίως), 1,5 εκατ. συστοιχίες μπαταριών, 3,6 εκατ. ηλεκτρικές μονάδες κίνησης και 1 εκατ. ενεργειακές μονάδες για διάφορες άλλες εφαρμογές (14 GWh).

gigafactory - Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ