top icon
Κόσμος

Tesla: Φόρτιση στα 300 kW από το δίκτυο Supercharger

Η Elon Musk ανακοίνωσε ότι η ισχύς φόρτισης στο δίκτυο Supercharger της Tesla θα αυξηθεί από 250 kW σε 300 kW. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δεν καθόρισε το ακριβές χρονοδιάγραμμα της εν λόγω αναβάθμισης.

Η ανακοίνωση της αναβάθμισης της μέγιστης ισχύος φόρτισης του δικτύου Supercharger της Tesla έγινε, όπως συνηθίζει πλέον ο Elon Musk, μέσω του Twitter σε απάντηση σε σχετική ανάρτηση χρήστη που αφορούσε τα αποτελέσματα μιας δοκιμής 1.000 μιλίων που πραγματοποίησε η αμερικανική έκδοση του περιοδικού Car & Driver, στην οποία τρία μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις μπροστά από τη νέα Mustang Mach-E και την Porsche Taycan.

Εν προκειμένω, ο Elon Musk έγραψε ότι το αποτέλεσμα «δεν ήταν κακό» επικρίνοντας ωστόσο το γεγονός ότι στην εν λόγω δοκιμή το περιοδικό χρησιμοποίησε τις εκδόσεις Performance, αντί για τις εκδόσεις Long Range, στην περίπτωση των Model 3 και Model Y, αλλά και την παλαιότερη έκδοση Long Range Plus, και όχι την Plaid, για το Model S.

Ωστόσο, σε επόμενο tweet του, ο Elon Musk προέβη στην αποκάλυψη ότι το δίκτυο Supercharger θα αναβαθμιστεί, γράφοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το δίκτυο Supercharger αναβαθμίζεται από 250 kW σε 300 kW, οπότε αυτό θα βοηθήσει επίσης».

Με την ισχύ φόρτισης να αυξάνεται στα 300 kW, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla υπαινίσσεται ότι το πλεονέκτημα των αυτοκινήτων του στις ταξίδια μεγάλων θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε πότε θα γίνει η εν λόγω αναβάθμιση, ποιους φορτιστές θα αφορά, αλλά και αν τα οχήματα της Tesla θα είναι σε θέση να «αναγνωρίσουν» την υψηλότερη κατά 20% ισχύ που θα παρέχουν οι βελτιωμένοι φορτιστές του δικτύου Supercharger.

Θυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του ανανεωμένου Model S τον περασμένο Ιούνιο, ο Elon Musk είχε ήδη δηλώσει ότι θα «θα πρέπει να πάμε στα 280, στα 300 και στα 350» όσον αφορά την μέγιστη ισχύ φόρτισης του ιδιόκτητου δικτύου της Tesla.

Η Tesla ξεκίνησε τη διάθεση των Supercharger V3 των 250 kW το 2019.

Προηγουμένως η Tesla είχε αναβαθμίσει την ισχύ φόρτισης των φορτιστών προηγούμενης γενιάς (Supercharger V2) από τα 120 στα 150 kW.

Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ