top icon
Κόσμος

Tesla: Πόσοι Supercharger υπάρχουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Το δίκτυο ταχυφορτιστών Supercharger της Tesla επεκτείνεται συνεχώς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, με τους κατόχους των EV να φορτίζουν στον ταχύτερο χρόνο.

Οι φορτιστές Supercharger της Tesla θεωρούνται οι κορυφαίοι του είδους, προσφέροντας τη δυνατότητα στους οδηγούς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φορτίζουν τάχιστα την μπαταρία των οχημάτων τους. Το συγκεκριμένο δίκτυο φορτιστών αποτελεί ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της αμερικανικής φίρμας.

Η εταιρεία, γνωρίζοντας πόσο σημαντικοί είναι οι Teslachargers, επεκτείνει συνεχώς το δίκτυό της. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η Tesla, στην Ευρώπη οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους από 1.000 ταχυφορτιστές, ενώ στις ΗΠΑ, ο αριθμός ξεπέρασε τους 2.000 σταθμούς. Αντίστοιχα, στην Κίνα ξεπερνούν τους 1.500 και πολύ σύντομα θα αυξηθούν στους 2.000, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αγορές.

TESLA SUPERCHARGER

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το δίκτυο Superchargers στη Βόρεια Αμερική, το οποίο είναι συμβατό με την υποδοχή φόρτισης NACS, διανέμει αρκετή ενέργεια μηνιαίως για έως και 500 εκατομμύρια μίλια οδήγησης. Το επίπεδο ενέργειας ανέρχεται στις 120-160 Gwh το μήνα.

Τι είναι οι Supercharger

Αυτό που κάνει τη διαφορά στους Supercharger της Tesla είναι ότι λειτουργούν με εξαιρετικά μεγάλη ισχύ, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να φορτίζει ταχύτητα και να μένει συνδεδεμένος για ελάχιστα λεπτά.

Η μέγιστη ισχύς φόρτισης ανέρχεται στα 250 KW, ωστόσο, οι νέοι Superchargers V4 που τοποθετούνται σταδιακά σε επιλεγμένα σημεία διεθνώς, θα έχουν αρκετά αυξημένη ισχύ. Οι αναφορές λένε πως θα φτάνουν έως τα 615 KW, αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα.

Tesla

Διαβάστε επίσης: Πόσο συχνά φορτίζουν και για πόσο τα αυτοκίνητα της Tesla;

Στις ΗΠΑ, οι Superchargers έχουν βύσμα NACS (North American Charging Standard), ενώ στην Ευρώπη τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού η Tesla χρησιμοποιεί υποδοχή φόρτισης συμβατή με CCS2, οπότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για αντάπτορα όταν ανοίξει το δίκτυο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα άλλων εταιρειών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ