top icon
Νέα

Tesla πιάνει τα 328 χλμ./ωρα στον αυτοκινητόδρομο (video)

Ο κάτοχος ενός Model S Plaid πήγε με τέρμα το γκάζι στον αυτοκινητόδρομο για να διαπιστώσει ποια είναι η τελική ταχύτητα του πανίσχυρου μοντέλου της Tesla.

Το Model S Plaid είναι ένα από τα ισχυρότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με απόδοση 1.020 ίππων και ροπή 1.423 Nm, το μοντέλο της Tesla προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις και σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στα περισσότερα EV, δεν έχει ηλεκτρονικό κόφτη, εφόσον φέρει το πακέτο Track Pack.

Η Tesla υποστηρίζει πως το όχημα μπορεί να αναπτύξει άνετα ταχύτητα άνω των 320 χλμ./ώρα. Ένας πελάτης επιχείρησε να το διαπιστώσει στην πράξη. Ο Steven Peeters, κάτοχος ενός Model S Plaid, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος ευρωπαίος πελάτης που έχει εγκαταστήσει το πακέτο Track, βγήκε στην Autobahn και επιχείρησε να δει ποια είναι η πραγματική τελική του αυτοκινήτου.

Ο Βέλγος, μετέβη στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο νωρίς το πρωί, όταν η κίνηση είναι ελάχιστη. Αφού μπήκε σε τμήμα όπου το όριο είναι ελεύθερο, πάτησε τέρμα το γκάζι και κατάφερε να φτάσει έως τα 328 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το φθηνότερο Tesla στην Ελλάδα

Στο πρόγραμμα Track, αλλάζουν ορισμένες ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και απενεργοποιείται το ESP, αφού υποτίθεται πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στην πίστα. Ο κύριος Peeters το έκανε και στον δημόσιο δρόμο, κάτι που δεν είναι προφανώς και το πιο ασφαλές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ