top icon
Κόσμος

Θησαυρός αυτοκινήτων βρέθηκε παρατημένος – Πάει σε δημοπρασία (video)

Τα σκουπίδια ενός, θησαυρός κάποιου άλλου, λέει ο σοφός λαός, και κάπως έτσι βλέπουμε αυτοκίνητα παρατημένα πολλά χρόνια να βρίσκουν κάποιον που τα εκτιμά.

Για πολλούς λόγους ένα αντικείμενο μπορεί να βρεθεί στα αζήτητα. Ακόμα και αν αυτό είναι ένα σπουδαίο αυτοκίνητο. Είναι η οπτική του καθενός, αλλά και διάφορες συγκυρίες που οδηγούν κάποιους να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους σε μια αποθήκη για χρόνια.

Εδώ, η συγκεκριμένη περίπτωση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Anglia Car Auctions» φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αποθήκη ή αν θέλετε το κτήμα στο οποίο βρέθηκαν αυτά τα αυτοκίνητα είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Σκωτία.

θησαυρός αυτοκινήτων

Τα αυτοκίνητα αυτά που αποτελούν μια μεγάλη συλλογή, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του θέματος, θα πάνε σε δημοπρασία και θα συνεχίσουν τη «ζωή» τους σε καλύτερη κατάσταση και υπό καλύτερες συνθήκες ή όσα δεν μπορούν να διασωθούν θα αποτελέσουν «δότες» για την επισκευή άλλων.

Μια Chevrolet Corvette του 1959 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από την αποθήκη. Όπως αναφέρεται δεν έχει κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων, ωστόσο συνοδεύεται από ένα V8 κινητήρα (προς συναρμολόγηση) και ένα χειροκίνητο κιβώτιο, που πρέπει να θεωρείται σπάνιο, καθώς κυκλοφορούσε συνήθως με αυτόματο. Ο άνθρωπος που την είχε αγοράσει το 1990 δεν έχει χαρτιά.

θησαυρός αυτοκινήτων

Επίσης, μια Plymouth Coupe του 1935 με διχρωμία και σε καλή για την ηλικία της κατάσταση βρέθηκε μεταξύ των αυτοκινήτων και θα είναι επίσης διαθέσιμη σε δημοπρασία. Η συλλογή είχε επίσης τέσσερις Jaguar. Μια E-Type 3.8 Roadster του 1963, μια XK 140 του 1955, μια XK 150 του 1959, αλλά και μια Jaguar 1.5 του 1947.

Μια Bentley του 1952 είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαία αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη συλλογή. Μεταξύ αυτών υπήρχαν επίσης ένα κόκκινο Ford Consul Capri του 1959 και ένα Austin-Healey Sprite Frogeye του 1958, ένα Bond Bug 700 του 1973, αλλά και ένα Land Rover Defender.

Τα αυτοκίνητα ήταν παρατημένα για πολλά χρόνια εκεί και μερικά από αυτά ήταν σε κατάσταση που δεν επιτρέπει την ανακατασκευή. Για 14 από αυτά η τύχη ήταν καλύτερη, καθώς θα δημοπρατηθούν από την Anglia Car Auctions στις 4 και 5 Νοεμβρίου.

θησαυρός αυτοκινήτων

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ