top icon
Κόσμος

Το BMW Group στην έκθεση IAA Mobility 2021 στο Μόναχο

Δυναμική, εξωστρεφής και πολυσχιδής αναμένεται η παρουσία του BMW Group στην IAA Mobility 2021 που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην πόλη του Μονάχου.

Με καινοτομίες για αυξημένη βιωσιμότητα και πρωτοποριακά μοντέλα για την αστική κινητικότητα του αύριο, το BMW Group δίνει δυναμικό «παρών» στην έκθεση IAA Mobility 2021, στην έδρα της εταιρείας στο Μόναχο, από τις 7 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τη Βαυαρική πρωτεύουσα, το BMW Group – ο μεγαλύτερος εκθέτης της IAA – θα προσφέρει στους επισκέπτες ενεργές εμπειρίες οδήγησης, πληροφορίες για τις νέες εξελίξεις και την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προκλήσεις του μέλλοντος. Αν μη τι αλλο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον γερμανικό όμιλο στην IAA Mobility 2021 θα βρίσκονται οι μεγαλεπήβολοι στόχοι βιωσιμότητας της εταιρείας.

Το BMW Group έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τις εκπομπές CO2 πάνω από 200 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2030. Αυτό θα επιτευχθεί με αλλαγές σε τομείς όπως η εξόρυξη πρώτων υλών, η παραγωγή, η φάση χρήσης των οχημάτων του και η ανακύκλωση. Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 από την παραγωγή κατά 80% μέχρι το 2030 και η κυκλοφορία σχεδόν δέκα εκατομμυρίων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους την επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές CO2 ανά όχημα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του κατά ένα τρίτο τουλάχιστον.

BMW Group: Με επίκεντρο την κυκλική οικονομία

Το BMW Group καθιστά την κυκλική οικονομία ως το κεντρικό θέμα της IAA Mobility 2021. Με μία ολιστική προσέγγιση [“Re:think, Re:use, Re:duce & Re:cycle” (Αναθεωρώ, Επαναχρησιμοποιώ, Μειώνω & Ανακυκλώνω)], η εταιρεία αποκαλύπτει πώς η χρήση πρωτογενών πρώτων υλών μπορεί να μειωθεί δραστικά στα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Για τη μείωση της κατανάλωσης πόρων ανά όχημα, πρέπει να αυξηθεί σημαντικά η αναλογία χρήσης δευτερογενών υλικών.

Το BMW Group υιοθετεί επίσης μία ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας, και αυτό σημαίνει ότι στην ατζέντα του περιλαμβάνεται η κοινωνική βιωσιμότητα, η προμήθεια υλικών, οι αλυσίδες εφοδιασμού και η κοινωνική ευθύνη, είτε πρόκειται για την κοινωνία σαν σύνολο είτε για τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Η BMW iX : τεχνολογική ναυαρχίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα

Ένα από τα νέα μοντέλα που θα ξεχωρίσουν στη σκηνή της IAA Mobility 2021, ο πρωταγωνιστής της έκθεσης, είναι η BMW iX. Η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group ανοίγει το δρόμο για καινοτομίες στους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης. Η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive προσφέρει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων με ηλεκτρική τετρακίνηση και μεγάλη λειτουργική αυτονομία. Η BMW iX βασίζεται σε ένα νέο πακέτο τεχνολογικών εργαλείων του μέλλοντος, που καλύπτει διάφορους τομείς εξέλιξης – ενσωματωμένη αρχιτεκτονική δικτύου, λογισμικό, ψηφιακές υπηρεσίες, συνδεσιμότητα και λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί φαίνεται στην τελευταία γενιά του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive, στην εξαιρετικά αποδοτική διαχείριση ενέργειας και στα πολυάριθμα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Η BMW iX είναι ένα σύγχρονο SUV που έχει σχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω και το οποίο επαναπροσδιορίζει την ιδέα της ευρυχωρίας και πολυτέλειας εσωτερικού. Το BMW Group έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη της βιωσιμότητας με τη φιλοσοφία του οχήματος, την επιλογή υλικών, την εξόρυξη πρώτων υλών και την παραγωγή της BMW iX. Οι εκδόσεις του μοντέλου που διατίθενται από το λανσάρισμα θα χρησιμοποιούν έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα στον πίσω άξονα, που μαζί παράγουν ισχύ 385 kW/523 hp στην BMW iX xDrive50 και 240 kW/326 hp στην BMW iX xDrive40.

BMW Group

BMW i4: η ηλεκτροκίνηση φτάνει στην καρδιά της μάρκας BMW

Η BMW i4 φέρνει την αμιγή ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή μεσαία κατηγορία για πρώτη φορά – και ως εκ τούτου, στην καρδιά της μάρκας BMW. Η BMW i4 συνδυάζει μία σπορ διάσταση της οδηγικής απόλαυσης μηδενικών ρύπων με την ευρυχωρία και πρακτικότητα ενός τετράθυρου gran coupé. Η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, το νέο BMW iDrive και μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, σηματοδοτούν τον προηγμένο χαρακτήρα της.

Η BMW i4 διατίθεται σε δύο εκδόσεις με το λανσάρισμά της, από τις οποίες η μία είναι το πρώτο μοντέλο BMW M με σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η BMW i4 M50 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα που παράγουν συνολικά 400 kW/544 hp. Η οδηγική απόλαυση που προσφέρει ανταποκρίνεται στις προσδοκίες από ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Η BMW i4 eDrive40 συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 250 kW/340 hp με κλασική πίσω κίνηση.

BMW Group

Νέα BMW Σειρά 2 Coupé

Η νέα BMW Σειρα 2 Coupé θέτει νέα σπορ πρότυπα στην πολυτελή compact κατηγορία με μία φιλοσοφία προσανατολισμένη στις δυναμικές επιδόσεις. Μία εξωστρεφής σχεδίαση που ξεχειλίζει από νεανική φρεσκάδα υποδηλώνει καθαρά τις δυνατότητες επιδόσεων του δίθυρου μοντέλου, ενώ η πίσω κίνηση και η τεχνολογία πλαισίου προέρχεται από την BMW Σειρά 4 Coupé και υπόσχεται απαράμιλλη οδηγική απόλαυση. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στην BMW M240i xDrive Coupé, η οποία χρησιμοποιεί έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 275 kW/374 hp και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα.

BMW Group

Νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé

Η διάσημη οδηγική απόλαυση BMW, η σπορ κομψότητα και η σύγχρονη λειτουργικότητα συνδυάζονται στη νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé. Η φιλοσοφία του μοντέλου – τετράθυρο, με μεγάλη πίσω πόρτα, δυναμικές ρέουσες γραμμές και πέντε μεγάλα καθίσματα – φέρνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην πολυτελή πτέρυγα της μεσαίας κατηγορίας. Η δεύτερη γενιά της BMW Σειράς 4 Gran Coupé ξεχωρίζει επίσης με το εκλεπτυσμένο στυλ της, την αισθητά βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά, την πιο κομψή εκδοχή της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, το πολυτελές περιβάλλον της καμπίνας και πληθώρα καινοτομιών στους τομείς ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας. Πέντε εκδόσεις του μοντέλου θα διατίθενται από το λανσάρισμα που αποδίδουν μεταξύ 135 kW/184 hp και 275 kW/374 hp.

BMW Group

Νέες BMW X3 και BMW X4

Εξαιρετικά σπορ εμφάνιση και εκτενώς ανανεωμένη τεχνολογία ξεχωρίζουν στον πρωτοποριακό χαρακτήρα των νέων BMW X3 και BMW X4, oι οποίες είναι διαθέσιμες και στην έκδοση M Competition. Φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές και πρόσθετος εξοπλισμός ενισχύουν την απήχηση των πολυτελών Sports Activity Vehicle και Sports Activity Coupé της μεσαίας κατηγορίας, ενώ η νέα σχεδίαση του εμπρός και πίσω τμήματος υπογραμμίζει την σκληροτράχηλη γοητεία τους. Η νέα BMW X4 είναι πιο εντυπωσιακή με μάσκα νεφρών BMW τύπου πλέγματος. Ο στάνταρ εξοπλισμός εσωτερικού περιλαμβάνει τώρα σπορ καθίσματα με επένδυση Sensatec και αυτόματο έλεγχο κλιματισμού τριών ζωνών. Άλλα στάνταρ χαρακτηριστικά είναι το BMW Live Cockpit Plus με οθόνη ελέγχου 10,25”, σύστημα πλοήγησης BMW Maps και BMW Intelligent Personal Assistant. Η ήπια υβριδική τεχνολογία 48V προσφέρεται τώρα με όλες τις εκδόσεις βενζινοκινητήρων και αυξάνει την απόδοση και το δυναμισμό.

BMW Group

BMW CE 04: η αθόρυβη επανάσταση της BMW Motorrad

Η BMW Motorrad προάγει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης για τις αστικές περιοχές στο επόμενο επίπεδο. Το BMW CE 04, για παράδειγμα, προσφέρει βιώσιμη οδηγική απόλαυση σε δύο τροχούς. Με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, φουτουριστική σχεδίαση και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το νέο scooter συνδυάζει διπλή λειτουργικότητα – μεταφορά και επικοινωνία – σε ένα πακέτο. Με μέγιστη ισχύ 31 kW/42 hp, το BMW CE 04 έχει τα προσόντα για μοναδκές επιταχύνσεις. Προηγμένη τεχνολογία μπαταρίας και φόρτισης προσφέρει αυτονομία γύρω στα 130 km και ταχεία επαναφόρτιση. Ο στάνταρ εξοπλισμός του BMW CE 04 περιλαμβάνει ένα cockpit με έγχρωμη οθόνη 10.25”, σύστημα πλοήγησης και εκτενείς λειτουργίες συνδεσιμότητας.

BMW Group

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Group
  • BMW Group
  • BMW Group
  • BMW Group
  • BMW Group
  • BMW Group
  • BMW Group
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ