top icon
Κόσμος

To DeLorean επιστρέφει – και είναι ηλεκτρικό

Η DeLorean Motor Company ανακοίνωσε ότι τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού για την περίσταση αυτοκινήτου που θα αναβιώσει το θρυλικό μοντέλο της δεκαετίας του ‘80 θα πραγματοποιηθούν στις 18 Αυγούστου.

Το DeLorean DMC-12 ήταν ένα τολμηρής σχεδίασης σπορ αυτοκίνητο, το οποίο κατασκευαζόταν από τον Ιανουάριο του 1981 έως τον Δεκέμβριο του 1982 στη Βόρεια Ιρλανδία, σε ένα προάστιο του Μπέλφαστ. Απευθυνόταν κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ και έμελλε να είναι το μοναδικό μοντέλο που παρήγαγε η συγκεκριμένη εταιρεία, στα χρόνια που δραστηριοποιήθηκε ως κατασκευαστής. Αν μη τι άλλο, κυρίαρχο πρόσωπο πίσω από την όλη ιστορία ήταν ο John De Lorean, γεννημένος τον Ιανουάριο του 1925 στο Ντιτρόιτ, τη μητρόπολη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε εδώ την ιστορία του θρυλικού DeLorean DMC-12

DeLorean

Σήμερα, με μια πρόσφατη αλλά όχι και τόσο αποκαλυπτική teaser φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό της σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η DeLorean Motor Company ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα της σύγχρονης εκδοχής του DMC-12 θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωτότυπο θα αποκαλυφθεί στο Pebble Beach Concours d’Elegance, ενώ τρεις μέρες αργότερα θα «μετακομίσει» στην εκδήλωση Concept Lawn. Την ίδια περίοδο θα αποκαλυφθεί και το όνομά του.

Όπως έχει η ίδια δηλώσει, η DeLorean Motor Company στοχεύει στη μαζική παραγωγή του οχήματος και αναζητά για το λόγο αυτό μια κατάλληλη τοποθεσία στη Βόρεια Αμερική για τη δημιουργία του εργοστασίου της. Παρόλα αυτά, ο CEO της, Joost de Vries, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η εταιρεία ελπίζει να παραδώσει τα πρώτα οχήματα πελατών μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

DeLorean DMC-12

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η DeLorean Motor δραστηριοποιείται στο Humble του Τέξας, υπό την ηγεσία του Stephen Wynne, ως κατάστημα συντήρησης και αποκατάστασης για τα κλασσικά DeLorean.

Η DeLorean Motor Company είναι μια νέα εταιρεία, με νέα διοίκηση και έδρα το Σαν Αντόνιο που επικεντρώνεται στη δημιουργία του νέου μοντέλου. Η νέα εταιρεία έχει χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων, με τον de Vries να μην αποκαλύπτει τους υπόλοιπους επενδυτές.

Η εταιρεία έχει αυτ’η τη στιγμή στις τάξεις λίγο περισσότερους από 100 υπαλλήλους και θα προσπαθήσει να προσλάβει περισσότερους καθώς ξεκινά η παραγωγή του νέου EV με στόχο οι τελευταίοι να ανέλθουν σε 450.

DeLorean DMC-12

«Η αντίδραση του κοινού ήταν θεαματική», δήλωσε ο Joost de Vries. «Έχουμε μια καταπληκτική μάρκα· και τώρα πρέπει να βγάλουμε ένα καταπληκτικό προϊόν».

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για την «Back to the Future» πρόταση της Delorean Motor Company, πέραν εκείνης που θέλει τη σύγχρονη εκδοχή του DMC-12 να κινείται από έναν ή και παραπάνω ηλεκτροκινητήρες, διατηρώντας συγχρόνως πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του αρχέτυπου μοντέλου. Όπως οι πόρτες-φτερά γλάρου.

Στο σχεδιασμό του ηλεκτρικού μοντέλου της DeLorean σημαντική θα είναι η συμβολή του γνωστού οίκου Italdesign.

Italdesign - Delolean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • DeLorean
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ