top icon
Κόσμος

Το νέο Tesla των 25.000 ευρώ «έρχεται» από τη Γερμανία

Η Tesla προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση του μικρού Model 2, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, «μέσα» στην καρδιά της μεγαλύτερης από πλευράς μεγέθους αγορά της.

Όλα δείχνουν ότι η Tesla ξεκινά να βάζει μπροστά τις μηχανές της προκειμένου να εντάξει στην προϊοντική της γκάμα ένα νέο EV που θα πωλείται στα 25.000 ευρώ.

Αυτό το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα της έγκυρης Automotive News, η οποία επικαλείται για τις ως άνω πληροφορίες πηγές που αρνήθηκαν να κατονομαστούν.

Σύμφωνα με αυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, οποίος επισκέφτηκε το εργοστάσιο στο Gruenheide που βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο την περασμένη Παρασκευή, ενημέρωσε το προσωπικό της μονάδας για τα σχέδιά του να κατασκευαστεί εκεί το νέο EV των 25.000 ευρώ της αμερικανικής εταιρείας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή του γερμανικού εργοστασίου σε 1 εκατομμύριο οχήματα ετησίως, με τις τοπικές αρχές ωστόσο να δηλώνουν τον Οκτώβριο ότι ζήτησαν από την εταιρεία να υποβάλει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα σχέδια αυτά θα συμμορφώνονται με τους περιβαλλοντικούς νόμους. Εν συνεχεία, θα λάβουν απόφαση για το αν θα τα εγκρίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος, στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάζει μόνο το Model Y, που είναι το EV, αλλά και το μοντέλο γενικότερα, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέβριος 2023.

Tesla Model 2

Tι γνωρίζουμε για το νέο Tesla των 25.000€

Οι πληροφορίες σχετικό με το πολυαναμενόμενο Model 2 (ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά το νέο EV της Tesla) είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Ωστόσο, σχεδόν βέβαιο είναι ότι το συγκριμένο όχημα θα διαθέτει μια μπαταρία με τεχνολογία  LFP με χωρητικότητα 53 kWh.

Για τον Βενιαμίν της γκάμας της, η Tesla προβλέπει ότι η παραγωγή στο σύνολο του κύκλου ζωής του μπορούν να ανέλθουν σε 42 εκατομμύρια μονάδες, οι οποίες είναι σχεδόν διπλάσιες από τις εκτιμώμενες πωλήσεις των Model 3 και Model Y. Σε κάθε περίπτωση, η Tesla δεν αναφέρει πότε θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο Model 2, ούτε και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι ως άνω προβλεπόμενες πωλήσεις.

Tesla Berlin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ